Tyson Gay har avgitt positiv dopingtest

Tyson Gay, verdens raskeste mann i år, har avgitt en positiv dopingtest. Han har trukket seg fra VM i Moskva.

Det var amerikaneren selv som opplyste om dette søndag. Han sa han hadde fått beskjed om at en test tatt av ham i mai, viste et forbudt stoff som han kunne identifisere selv.

Gay sier han ble gjort oppmerksom på den positive prøven av det amerikanske antidopingbyrået (USADA). Han har fått vite at A-prøven som ble tatt i en tilfeldig test 16. mai, er positiv, og det virker klart at han vil be om at B-prøven blir testet så raskt som mulig.

– Jeg har ingen sabotasjehistorie på lager. I utgangspunktet stoler jeg på folk, men det virker som om noen har forrådt meg, sa Gay i et telefonintervju fra Amsterdam i følge den amerikanske nettsiden MerceryNews.com.

Tyson Gay holder den amerikanske rekorden på 100 meter med 9,69 sekunder. Han har løpt distansen på 9,75 sekunder i år, og det er ingen andre sprintere som har vært raskere. 30-åringen har de tre raskeste tidene som er oppnådd på 100 meteren i år.

Etter en trøblete sesong i fjor preget av skader, har Gay holdt seg frisk og skadefri i år. Han gikk til topps på både 100 og 200 meter i det amerikanske mesterskapet, og det var ventet at han kunne gi Usain Bolt kamp om gullmedaljene på begge de korte distansene i Moskva-VM, men nå setter trolig den positive dopingprøven en stopper for VM-innsatsen hans. (©NTB)