lechef
lechef

LeChef: Salade Lyonnaise

Henrik Orre lager Salade Lyonnaise

Salade Lyonnaise

1 hode salat (roman, frice, lollo rosso)
50 gr kruspersille
200 gr bacon
200 gr loff
2 stk sjalottløk
1 ss sennep
1 dl olivenolje
2 ss hvitvinseddik

Vask salaten godt i kaldt vann, la den gjerne få ligge ca 10 min
Tørk den deretter i salat slynge
Bland sammen sennep, hvitvinseddik og olivenolje til en vinegrette
Skjær bacon og brød i terninger, og stek dem sprø i en panne. Men hver for seg!
Finhakk sjalottløk, og bland den med vinegretten
Vend inn salaten
Strø over bacon og krutonger

Posjert egg:

4 egg
Olivenolje
Hvitvinseddik

Kok opp 1 L vann
Kle 4 kaffe kopper med plastfilm
Hell oppi en liten skvett olivenolje og hvitvinseddik
Knekk eggene rett i koppene
Knyt små poser av plastfilm med egg inni
Legg eggene ned i det kokene vannet
Dra det av platen
Og la det trekke i ca 7-8 min

Server!