Isabell Pedersen sikret overlegent gull i U23-EM

Isabelle Pedersen løp inn til 13,12 sekunder og sikret et overlegent gull på 100 meter hekk i U23-EM i friidrett lørdag.

Pedersen måtte vente helt til den nest siste dagen av mesterskapet før hun var i aksjon, men både i semifinalen tidligere lørdag og i finalen, løp hun opp mot sitt aller beste.

Hun hadde 13,08 i semifinalen og slo hardeste konkurrent med 13 hundredeler. Hun var enda mer suveren i selve finaleløpet, for sølvvinneren Karolina Kolczek fra Polen stormet inn til 13,30 og ble slått med 18 hundredeler. Det var ren utklassing med andre ord.

Den finske hjemmefavoritten Nooralotta Neziri klarte bronsen med 13,39.

Etter løpet viste Isabelle Pedersen den reneste krigsdansen av glede i intervjuområdet etter å ha tatt den andre norske gullmedaljen i mesterskapet på i underkant av en halvtime.

Hun, som skal overta arven på korthekken etter Christina Vukicevic, har 13,04 som årsbeste i år. Det vil si at hun er under B-kravet for deltakelse i friidretts-VM i Moskva i august, og som nybakt U23-europamester, er hun sikret plass på VM-laget, men sportssjef Ronny Nilsen har foreløpig ikke tatt ut noen utøvere til VM ennå. (©NTB)