Kjerpeset endte på 7.-plass i EM-finalen

Øyvind Strømmen Kjerpeset var ikke mer enn seks hundredeler unna persen sin på 400 meter hekk i finalen i U23-EM, men det holdt bare til 7.-plass.

Han løp inn til 50,01 og var 82 hundredeler unna tredjeplassen lørdag. Emir Bekric fra Serbia tok gullet med sterke 48,76 sekunder. Det var ny serbisk rekord.

Briten Sebastian Rodger og Rasmus Mägi fra Estland løp inn til 49,19, men briten ble dømt først i mål og sikret sølvmedaljen.

Kjerpeset har virkelig fått opp farta på langhekken i år. Han holder den norske rekorden m, ed 49,95 og kjemper om å kunne ta B-kravet til VM på 49,60, slik at han kan bli tatt ut til VM i Moskva i august. foreløpig har Florø-gutten vel 14 dager på seg til å klare kravet.

Øyvind Strømmen Kjerpeset hadde U23-EM som sesongens hovedmål i år. Han kom seg med til finalen, og dermed må han ha grunn til å være fornøyd med innsatsen. At han også har satt norsk rekord i år, ikke bare én, men to ganger, viser at han har hatt en fin utvikling.

– En EM-finale er stort for meg. Før var det stort bare å komme med i en semifinale. Jeg løper ned mot persen og kan ikke være misfornøyd, sa Kjerpeset til friidrett.no etter finaleløpet. (©NTB)