Toivio reddet Molde-poeng på hjemmebane

Ni minutter før full tid steg Joona Toivio til værs og skallet inn 1-1, som ga Molde det første eliteseriepoenget mot Viking på to år.

Siste års seriemester har slitt mot Viking de siste årene, men lørdag var det bedring å spore i en kamp der Ole Gunnar Solskjærs menn lenge kjørte over gjestene fra Stavanger.

Bare synd for vertene at de måtte snu fra et 0-1-mål som kom i en god Molde-periode etter en halvtimes spill. Trond Olsen løp seg perfekt fri i feltet og stanget innlegget fra Håkon Skogseid i mål bak en sjanseløs Ørjan Nyland.

Nyland var som vanlig solid, men det var landslagskeeper Rune A. Jarstein som hadde den beste dagen lørdag. Vikings sisteskanse avverget mange gode skuddforsøk, deriblant avslutninger fra Martin Linnes og Jo Inge Berget på stillingen 0-0, samt Joona Toivios frisparkkanon like etter hvilen.

Molde presset på for utligning, og i det 82. minuttet glapp det for Jarstein og Viking. Målvakten fikk avverget skuddforsøket fra Etzaz Hussain, men Daniel Berg Hestad snappet opp ballen og serverte Toivio, som enkelt satte inn 1-1 med pannebrasken.

På overtid kunne 17-årige Sander Svendsen blitt matchvinner for Molde, men i duell med en Viking-forsvarer klarte han ikke å sette foten på ballen. Dermed måtte lagene klare seg med ett poeng hver. (©NTB)