Henrik Ingebrigtsen falt ut av U23-EM

Det norske håpet Henrik Ingebrigtsen falt bokstavelig talt ut av medaljekampen på 1500 meteren i U23-EM i friidrett i Tammerfors lørdag.

Mens broren Filip sikret en flott annenplass i det andre heatet med 3.44,86, slet storebror seg inn til 10.-plassen med 3.50,16 etter å ha hatt et brutalt møte med banedekket. Dermed blir det ingen finale på sist års europamester på både 1500 meter og i terrengløp.

Men det blir likevel to nordmenn i finalen på 1500 meteren i EM, for i det første heatet klarte Vegard Ølstad en flott sjetteplass med 3.43,47. Det var ny personlig rekord for hans del, og han gikk videre på tid.

I heatet til Filip og Henrik Ingebrigtsen var det iren Paul Robinson som var best med 3.44,73, mens belgiske Pieter-Jan Hannes vant heatet til Ølstad med kvalifiseringens beste tid, 3.42,88.

Henrik Ingebrigtsen var kanskje det største norske håpet i U23-EM i friidrett i år, men uhellet gjorde at han altså falt ut av medaljekampen. Nå blir det neste store målet for ham VM i Moskva midt i august.

Etter at han løp inn til femteplassen på 1500 meteren i OL-finalen i London i fjor, sa Ingebrigtsen til det norske pressekorpset at målet hans i Moskva ville bli å kjempe om en medalje. (©NTB)