FÅR NYE EIERE: John Arne Riise og Brede Hangelands klubb Fulham får trolig nye eiere. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
FÅR NYE EIERE: John Arne Riise og Brede Hangelands klubb Fulham får trolig nye eiere. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Styrtrik amerikaner kjøpte Fulham

Fulham kunngjorde fredag kveld at den amerikanske milliardæren Shahid Khan har kjøpt fotballklubben.

På sitt nettsted skriver Fulham at Khan har kjøpt 100 prosent av klubbaksjene fra Mohamed Al Fayed. Den pakistanskfødte amerikaneren eier også NFL-laget Jacksonville Jaguars.

Ifølge finanstidsskriftet Forbes er Khan verdens 491. rikeste person. Han bør dermed ha økonomiske muskler nok til å forsterke Fulham, som har Brede Hangeland og John Arne Riise i stallen.

LES OGSÅ: Fulham kan få amerikanske eiere

– Fulham er den perfekte klubben på det perfekte tidspunkt for meg. Jeg ser ikke på selv som eieren av Fulham, men mer som en forvalter av klubben på vegne av fansen. Min prioritet er å sikre at klubben og Craven Cottage (stadion) har en levedyktig og bærekraftig framtid i Premier League, uttaler han til fulhamfc.com.

Mohammed Al Fayed har eid Fulham i 16 år. Under hans lederskap tok klubben seg til Premier League, hvor den snart starter sin 13. sesong. Al Fayed mente London-klubben får en god arvtaker i Khan.

– Jeg visste at min tid i Fulham ville ta slutt en dag, og jeg føler nå at den dagen er kommet. Jeg har funnet en veldig god mann i Shahid Khan, som er klar for å ta ansvaret og privilegiet jeg har hatt siden 1997. Fulham vil være i svært gode hender med Shahid, som har en veldig tydelig suksess i næringslivet og lidenskap for sporten, sier han.

Shahid Khan tjente sin formue på selge ulike bildeler. Han blir den sjette amerikaneren som nå eier en engelsk Premier League-klubb.

Al Fayed kjøpte London-klubben i 1997 for 60 millioner kroner. Siden har han spyttet inn rundt to milliarder kroner.

(©NTB/TV 2 Sporten)