Spansk stjernesmell for England

Et selvmål på overtid av overtiden avgjorde da Spania slo England 3-2 i et fotballdrama i kvinne-EM fredag. Keeper Karen Bardsley nikket Adrianas innlegg i eget mål.

Den sjette kampen i kvinnenes fotball-EM så lenge ut til å skulle by på den femte uavgjorte kampen, men Spania nektet å gi seg og bød i stedet på mesterskapets mest eventyrlige minutter.

Over tre minutter på overtid startet stjernen Verónica Boquete et angrep. Adriana la inn fra venstre, og presset av innbytter Alexia Putellas ble Bardsley truffet av ballen i ansiktet og så den forsvinne i nettet.

I sitt første sluttspill på 16 år kunne Spania dermed juble for seier over laget som var EM-finalist for fire år siden.

Etter to tidlige scoringer roet det seg ned inntil de svært dramatiske avslutningsminuttene. Jennifer Hermoso banket inn 2-1 i det 85. minutt etter at England to ganger gjorde mislykkede forsøk på å klarere et hjørnespark.

England ga seg ikke, og i det 89. minutt vippet midtstopper Laura Bassett inn 2-2 etter et hjørnespark i motsatt ende av banen. Da trodde alle på poengdeling i Linköping, men Spania skulle få juble en siste gang. (©NTB)