UTE AV KAMPEN OM GUL TRØYE: Alejandro Valverde klarte å aldri å komme seg tilbake til hovedfeltet etter trøbbel med sykkelen på fredagens etappe. Nå varsler han hevn i Alpene. (Foto: JACKY NAEGELEN, © JNA/CHM/)
UTE AV KAMPEN OM GUL TRØYE: Alejandro Valverde klarte å aldri å komme seg tilbake til hovedfeltet etter trøbbel med sykkelen på fredagens etappe. Nå varsler han hevn i Alpene. (Foto: JACKY NAEGELEN, © JNA/CHM/)

Valverde skal hevne seg i fjellene: – Vi skal lage mye trøbbel

Movistar-rytteren langt fra fornøyd etter at sammenlagthåpet ble knust.

Få ryttere var nok mer skuffet etter fredagens dramatiske etappe enn Alejandro Valverde. Movistar-rytteren hadde maks uflaks da han fikk trøbbel med bakhjulet og måtte stoppe i veikanten da sidevinden satte sitt preg på feltet.

Uenige om hardkjør
I front kjørte Belkin og Omega Pharma-Quick Step det remmer og tøy kunne holde. Da rytterne kom i mål drøyt 100 kilometer senere var Valverdes håp om en god sammenlagtplassering knust. Spanjolen mistet nærmere ni minutter til Chris Froome.

– Det var vanskelig å vinne rittet før etappen, men nå er det enda mer komplisert. Men vi har fremdeles Nairo med fremme. Det kan godt hende at vi ikke kjører for gul trøye, men vi kan skape problemer for feltet. Noen av lagene som hjalp til slik at jeg ikke kom meg tilbake i feltet, deres ritt kommer til å bli tøffere. Vi skal lage mye trøbbel, sier Valverede.

For han var langt fra fornøyd da han ble møtt av et stor pressekorps utenfor lagets buss etter målgang.

– Jeg kan forstå at Belkin kjørte, men Europcar... Jeg vet ikke helt hva de hadde tenkt å få frem.

Les også: Froome til TV 2 om Belkin-kjøret: – Håper det aldri hadde skjedd med meg

Belkins hardkjør ble et heftig tema etter fredagens etappe. Flere mener at det nederlandske laget burde roet ned, men det kjøper ikke kaptein Bauke Mollema.

– Han er den siste personen som skal klage, fortalte Mollema etter etappen.

– Vi hørte godt at Valverde var falt av, men visste ikke at den var en punktering. Vi var allerede i gang, da stopper man ikke. Dessuten har han vært urettferdig de siste årene, sier Mollema, uten å forklare noe mer.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I VINDEN: Belkin-laget i vifteformasjon på fredagens tøffe etappe. Dagen endte med suksess for kaptein Bauke Mollema. (Foto: Christophe Ena, © PDJ)
I VINDEN: Belkin-laget i vifteformasjon på fredagens tøffe etappe. Dagen endte med suksess for kaptein Bauke Mollema. (Foto: Christophe Ena, © PDJ)

Tror på Movistar-fyrverkeri
Isfronten mellom lagene kan fort komme til å sette sitt preg på rittet den kommende uken. TV 2s sykkelekspert Ole Kristian Stoltenberg tror det kan bli mye «action» i Alpene.

– Det kan bli et fyrverkeri. Det er sikkert en hevnlyst der, men jeg tror ikke den er så stor at de gjør helt ukloke valg. De kommer nok likevel til å fyre godt opp, sier Stoltenberg til tv2.no.

Les også: Se Sindres (24) elleville Tour de France-parodier
Les også: Se og nyt våre Tour-musikkvideoer her

Movistar har allerede vist hva de er gode for når stigningsprosentene blir mange. På den siste etappen i Pyreneene forrige uke skapte det spanske laget komplett kaos for Chris Froome. Med Rui Costa, Nairo Quintana og Valverde i spissen ble det skutt ut rykk etter rykk.

– En skal ikke glemme at de fremdeles er et sterkt lag. De kan virkelig lage litt trøbbel for andre lag og ryttere. Sjansen er stor for at Sky sprekker opp. Da tror jeg de kommer til å være hardere med Froome. Jeg synes Sky ser svake ut, sier Stoltenberg, som frykter at Movistar kan kjøre seg selv i grøften.

– Minuset med at Valverde er fly forbanna er at Movistar kan komme til å gjøre flere hodeløse ting.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MÅTTE KAPITULERE: En skuffet Alejandro Valverde på bussen til Movistar etter fredagens etappe. (Foto: JOEL SAGET, © AG)
MÅTTE KAPITULERE: En skuffet Alejandro Valverde på bussen til Movistar etter fredagens etappe. (Foto: JOEL SAGET, © AG)

– Skal hjelpe Quintana
Valverde ble flagget som Movistars kaptein og hovedprioritet før årets Tour de France. Nå har vinden endret retning, og det ser ut til at klatretalentet Quintana blir lagets kaptein.

– Vi skal hjelpe Nairo, som fremdeles ligger godt plassert før en hard uke. Vi skal prøve å dra nytte av at det er blir en tøff siste uke. Vi vinner kanskje ikke Touren, men vi kan skape luker. Vi ser hvordan vi vil tilpasse strategien vår, men han er den best plasserte rytteren på laget, sier Valverde til cyclingnews.com.

Les også: Her tar Froome farvel med Edvald

TV 2s sykkelekspert har tro på at Quintana kan utrette store ting, men at de taktiske disponeringene må være hakket mer overveide enn de var forrige uke.

– Quintana virker litt uferdig foreløpig, selv om det er litt feil å si. Han har vært visekaptein og hatt frie tøyler, men nå blir det noe annet. Han er god, men som kaptein kan han ikke begynne å rykke i siste bakke. Det stilles større taktiske krav til ham nå, sier Stoltenberg.

Én av utfordrerne er Mollema.

– Det virker som han har tatt steg, så spørs det om han holder siste uken. Det er nå det begynner, men jeg tror han skal være fornøyd om han står igjen med en pallplass, sier Stoltenberg.