Fransk lekestue i kvinne-EM

Frankrike brøt rekken med uavgjorte kamper i fotball-EM ved å kjøre over Russland og vinne 3-1 fredag.

Russerne kom til sluttspillet med en viss selvtillit etter 3-2-seier over Norge forrige helg, men laget kom fullstendig til kort mot gruppefavoritten. Marie-Laure Delie scoret to ganger i første omgang, og Eugénie Le Sommer økte før russerne fikk sitt trøstemål rett før slutt.

Frankrike skar det russiske forsvaret i stykker med sitt pasningsspill og pumpet gode innlegg inn foran mål. Laget hadde 22 avslutninger, 12 av dem på mål. Keeper Elvira Todua gjorde sitt beste, men hun kunne ikke berge laget sitt alene.

Delie scoret ledermålet i det 21. minutt, da hun forfulgte et langt framspill og skjøt med strak vrist i lengste hjørne. 11 minutter senere stormet Le Sommer fram på høyresiden. Delie løp seg fri i midten, fikk et perfekt innlegg og banket ballen inn til 2-0.

Russlands landslagssjef Sergej Lavrentjev signaliserte sin misnøye ved å bytte ut to spillere ti minutter før pause, uten at det hjalp noe som helst.

Frankrike tok det litt roligere i annen omgang. Med sterke spillere som Élodie Thomis og Louisa Necib på benken fikk Delie og venstrekant Gaëtane Thiney avløsing. Thomis herjet umiddelbart på høyrekanten og skapte 3-0-målet for Le Sommer, som scoret på akrobatisk vis ved nærmeste stolpe. (©NTB)