Belkin (Foto: Christophe Ena, © PDJ)
Belkin (Foto: Christophe Ena, © PDJ)

Froome til TV 2 om Belkin-kjøret: – Håper det aldri hadde skjedd med meg

Også Saxo Banks Michael Rogers reagerer på det nederlandske lagets oppførsel.

SAINT-AMAND-MONTROND (TV 2.no): Alejandro Valverde sto igjen som den store taperen på dagens vindfulle etappe til Saint-Amand-Montrond. Valverde punkterte etter 84 kilometer av etappen. Han ble raskt omringet av Movistar-ryttere som skulle hjelpe ham med å få kontakt med hovedfeltet.

Det klarte de aldri.

LES: Froome tapte et minutt til Contador etter Saxo-Tinkoffs genistrek

Saxo Bank sa nei til å kjøre
I front av hovedfeltet kjørte Belkin og Omega Pharma-Quick Step hardt. Vanligvis venter feltet på sammenlagtfavoritter som får mekanisk trøbbel. Det skjedde ikke i dag, noe både Saxo Banks Michael Rogers og Sky-kaptein Chris Froome reagerer på.

– Vi synes ikke det var passende å kjøre. Valverde hadde et mekanisk problem eller en punktering. Vi synes ikke det var passende å angripe da. Noen lag gjorde det. Vi ble spurt av andre lag om vi ville kjøre, men vi sa nei, sier Rogers.

Froome synes det var upassende av Belkin å kjøre.

– Det var en veldig uheldig avgjørelse for Valverde. Han punkterte, og Belkin satte fyr på løpet. Jeg håper at ingen andre lag ville gjort det samme med meg, sier Sky-kapteinen.

Belkin-rytter Lars Petter Nordhaug sier følgende om hendelsen.

– Vi lå jo i føring og kjørte lenge før langesonen, men det er kanskje litt usportslig når sånt skjer. Men jeg mener at når vi startet før langesonen, så er det greit. Vi hadde en plan om å kjøre, sier Nordhuag til TV 2 Sporten.

Se hele intervjuet med Nordhaug under:

731021

LES: Her tar Froome farvel med Edvald

Kaggestad støtter Froome og Rodgers
TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad skjønner at Froome og Rogers reagerer.

– Det var mange av seerne våre som reagerte på det. Jeg synes det var på grensen. Belkin forsvarer det med at de satt foran i feltet før punkteringen skjedde. Det betyr ikke at de ikke kunne roet ned da Valverde fikk tekniske problemer. Jeg er ikke happy med at en av de best plasserte rytterne ble parkert på den måten, sier Kaggestad.

Han tror ikke det samme hadde skjedd med Froome.

– Der er jungelloven slik at man venter på den gule trøyen, sier Kaggestad.

– Jeg så på Bennati, og Bennati så på meg
Da Valverde var over fem minutter bak hovedfeltet valgte Saxo Bank å ta kommandoen i hovedfeltet. 30 kilometer før mål fikk Contador og de andre rytterne den nødvendige luken.

Vi hadde samlet hele laget foran. Jeg så på Bennati, og Bennati så på meg. Vi sa ingenting. Vi bare nikket til hverandre, sier Rogers.

LES: Edvald snakker om velten: – Jeg har aldri hatt det så vondt før

Til slutt tapte Froome ett minutt og åtte sekunder til Contador. Den kenyanskfødte briten mener Edvald Boasson Hagen kunne utgjort forskjellen i dag.

– Edvald er en stor del av laget, og vi kunne definitivt hatt nytte av ham på en etappe som i dag. Det gjelder også Kiryienka. De to har store motorer, og laget er definitivt svekket uten de to, innrømmer han.

PS! Mark Cavendish vant etappen foran Peter Sagan