Kultour2
Kultour2

Finn skatten på Mont Ventoux

#Kultour utfordrer seerne

SE KARTET LENGRE NED I SAKEN

Den 15. Etappen er spesiell på mange måter. Den går fra Givors og ender opp på legendariske Mont Ventoux og går på Frankrikes nasjonaldag noe som gjør den til den etappen de franske syklistene vil vinne. I år går også denne etappen går også gjennom noen av de mest fantastiske vinområdene i Frankrike. Navn som Côte Rôtie, Côtes du Rhône, Hermitage, Crozes Hermitage, Cornas, Condrieu og Chateauneuf-du-pape ligger langs løypa eller like i nærheten.

tou3
tou3
Nå kunne jeg skrevet en lang blogg om disse vinområdene, men det finnes allerede en blogger som gjør dette og det mye bedre enn meg. Olav Torvund har hvert år en egen blogg som tar for seg vin og andre gode drikkevarer langs Tour de France-løypa. Dette er en av mine favorittblogger og jeg nileser de gamle bloggene når den nye Tour de France-løypa kommer ut for å få inspirasjon til den kommende Tour de France. Anbefaler bloggene hans på det varmeste, ikke bare for vinen, men for hele den kulturelle pakken.

I stedet har vi samlet litt av det beste som vi har funnet på turene våre og laget en liten skattejakt. I fjor gjorde vi stor suksess når vi gravde ned åtte Westvletern 8 øl til kokken Henrik. I år tenkte vi at vi skulle glede seerne. Så, hvis du er eller skal til Mont Ventoux en av de neste dagene, sjekk dette kartet: