KOSTET FLESK: Molde betalte to millioner euro i overgangssum for å hente Vegard Forren tilbake.
KOSTET FLESK: Molde betalte to millioner euro i overgangssum for å hente Vegard Forren tilbake.

Så mye betalte Molde for Forren

Midtstopperen går ned åtte millioner kroner i året i lønn etter å ha signert for Molde.

Molde/Berge (TV 2 Sporten): Landslagsaktuelle Vegard Forren ble torsdag presentert som Molde-spiller.

Forsvarspilleren har skrevet under på en kontrakt som strekker seg over tre og et halvt år med de regjerende seriemesterne i Tippeligaen.

– På vegne av MFK er jeg stolt og glad for at vi har kjøpt Vegard. Vi håper at han kan vise det samme han gjorde de siste to sesongene for oss, sa en strålende fornøyd Solskjær til TV 2 Sporten etter å ha presentert Forren i Molde-drakten.

LES OGSÅ: Solskjær kjøpte Forren tilbake: – Gjelsten og Røkke måtte bidra

Kostet flesk
Men Molde måtte grave dypt i lommeboken for å hente Forren tilbake til «Rosenes by» fra Premier League-klubben Southampton.

TV 2 Sporten får opplyst at Molde betalte to millioner euro i overgangssum til Southampton – eller nøyaktig 15,8 millioner kroner etter dagens kurs.

Samtidig går Forren kraftig ned i lønn etter returen til Tippeligaen. I Southampton hadde han en årslønn på solide ti millioner kroner.

Årslønnen i Molde er to millioner kroner.

LES OGSÅ: Viking bekrefter interesse for Magne Hoset

forren2
forren2

Gjelsten og Røkke bak overgangen
Moldes rike onkler Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke har bidratt med sine økonomiske muskler for å sørge for Forrens retur til gamleklubben.

– Jeg vil takke Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten for å ha betalt penger slik at jeg kunne komme tilbake til Norge. Jeg er takknemlig for at Molde har brukt penger på meg og vil bidra til at vi tar mange trepoengere fremover, sier Forren til TV 2 Sporten.

Ole Gunnar Solskjær svarte nølende på TV 2 Sportens spørsmål om Forren er det dyreste Tippeliga-kjøpet noensinne.

– Jeg vet ikke om det er rekordsum. Rosenborg måtte sikkert ha betalt like mye for en annen spiller litt lenger nede på vestlandet, sa Solskjær, og siktet til kjøpet av Alexander Søderlund.

– Men 20 millioner? Det har vi ikke råd til, mente han.

LES OGSÅ: Solskjær fikk nei fra Forren

Vegard Forren er tilbake hos Ole Gunnar Solskjær i Molde. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Vegard Forren er tilbake hos Ole Gunnar Solskjær i Molde. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Går i solid pluss
Molde går uansett i pluss etter å ha hentet Forren tilbake fra Southampton. For i januar solgte klubben stopperen til Premier League-klubben for 3,5 millioner pund, eller rundt 32 millioner kroner.

Nå har klubben altså hentet ham tilbake for halv pris.

– Økonomisk sett kommer vi godt ut av det om vi går seks måneder tilbake i tid. Men Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke måtte bidra litt, for vi tok litt fra det fondet som vi hadde satt til side om ekstraordinære muligheter dukket opp, fortalte Solskjær til TV 2 Sporten.