Hagenfroome
Hagenfroome

Her tar Froome farvel med Edvald

– Jeg håper vi ses i Paris, sa sammenlagtlederen.

TOURS (TV 2.no): Edvald Boasson Hagen var involvert i en massevelt på gårsdagens etappe. Boasson Hagen landet på skulderen, og kort tid etter etappen kunne rittlege Florence Pommerie konstatere at Touren var over for nordmannen.

I dag tok Edvald farvel med lagkameratene sine i Team Sky. Chris Froome er blant rytterne som vil savne nordmannen.

– Han smiler alltid, selv nå smiler han. Han er en bra fyr å være rundt. Han holder alltid moralen i gruppen oppe. Men det han gjør på sykkelen er viktigere. Edvald ville spilt en stor rolle de siste ni dagene, sier Froome.

Les også: Edvald snakker om velten: – Jeg har aldri hatt det så vondt før

Froome: – Stort tap for oss
Sportslig sett er Team Sky svekket. Laget har nå sju ryttere igjen. Froome medgir at laget hadde hatt bruk for Edvald i Alpene.

– Det er et stort tap for oss ikke å ha Edvald. Nå må vi være smarte. Andre lag har også mistet ryttere, så relativt sett ser det ikke så ille ut. Men vi må være nøye på hvor vi bruker guttene våre, sier Froome.

Han håper at nordmannen kan komme ned for å følge laget i avslutningshelgen.

– Jeg håper vi ses i Paris, sier Froome før han setter seg i lagbussen på vei til start.

Brailsford vil savne Eddy
Sky-sjef Dave Brailsford tok med seg Carsten Jeppesen og syklet i halvannen time etter gårsdagens etappe for å renske hodet etter den dramatiske dagen. Han er opptatt av at Edvald skal komme seg på beina igjen og bli helt frisk.

– Helsen hans er det viktigste akkurat nå. For laget er vi nå nede i sju mann. Men jeg har sagt til guttene at jo mindre ressurser man har, jo mer oppfinnsom og snarådig blir man. Man skviser det siste ut av hver enkelt, sier Brailsford.

Han er tydelig på at Sky vil savne Boasson Hagen.

– Han er veldig anvendelig. Han kan kjøre på flatene, han kan kjøre i sidevind, han kan kjøre i front av feltet og han kan spurte. I tillegg har han gode holdninger, sier Brailsford.

Se Edvald snakke ut om velten under

730897