Petar Vukicevic (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)
Petar Vukicevic (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)

Forbundet jobber for å utestenge Vukicevic fra VM

Treneren er heller ikke velkommen i den norske leiren under U23-EM i Finland.

Norges friidrettsforbund ønsker ikke at den omstridte treneren Petar Vukicevic skal omgås de norske utøverne under U23-EM i friidrett i Finland.

Vukicevic har fått akkreditering av det serbiske forbundet og får dermed muligheten til å bevege seg inne på EM-områdene.

– Vi har bedt Petar om å vise hensyn. Vi har snakket med ham om at han holder avstand til det norske laget, sier sportssjef Ronny Nilsen til NRK.

Les også: Friidrettsforbundet ber Vukicevic komme hjem
Les også:Vukicevic ferdig som trener – endelig dom utsatt

Vukicevic er blant annet trener til sin egen sønn Vladimir. Også under innendørs-EM i Gøteborg fikk han serbisk akkreditering. Noe som ga han muligheten til å følge opp sine egne utøvere.

– Det forstyrret det sportslige fokuset. Nå har det skjedd igjen, men vi ønsker ikke at dette skal påvirke utøverne, sier Nilsen.

Ifølge NRK skal forbundet nå være så lei av saken at de jobber aktivt for at treneren ikke skal få serbisk akkreditering til Moskva-VM i august.

– Med tanke på VM i Moskva har det vært dialog mellom Svein Arne Hansen og det serbiske forbundet, innrømmer Nilsen.

Petar Vukicevic måtte slutte sin jobb som fagansvarlig i friidrettsforbundet etter at det i november i fjor ble kjent at han hadde utvekslet e-poster med legen Srdjan Djordjevic hvor han angivelig skulle skal ha forhødt seg om dopingbruk. Saken ble henlagt av påtalenemnda i Antidoping Norge i slutten av januar.