REISTE HJEM: Wayne Rooney reiste torsdag hjem fra Manchester Uniteds treningsleir. (Foto: NICOLAS ASFOURI/Afp)
REISTE HJEM: Wayne Rooney reiste torsdag hjem fra Manchester Uniteds treningsleir. (Foto: NICOLAS ASFOURI/Afp)

Rooney forlot Manchester Uniteds oppkjøringsturné

Wayne Rooney har reist tilbake til England fra Manchester Uniteds oppkjøringsturné i Asia på grunn av skade.

Manchester Uniteds spisstjerne Wayne Rooney skal ha pådratt seg en strekkskade og er trolig ute av spill i én måned.

Onsdag reiste Manchester United på sesongoppkjøringsturné til Bangkok. Men allerede dagen etter at troppen ankom Thailand satte Rooney seg på flyet tilbake til England.

LES OGSÅ: Over 30 spillere koblet til Manchester United: – Jobber hardt for å styrke stallen

– Det har blitt bestemt at Wayne Rooney skal returnere hjem umiddelbart for videre undersøkelse og rehabilitering.

Reiste hjem etter én dag
– Etter at det torsdag ettermiddag er gjennomført en scanning av en hamstringskade spilleren pådro seg på trening, har det blitt bestemt at Wayne Rooney skal returnere hjem umiddelbart for videre undersøkelse og rehabilitering. Det er ventet at Rooney vil være ute av spill en måned på grunn av skaden, skriver Manchester United i en pressemelding på sine hjemmesider.

De siste ukene har det blitt spekulert heftig i Rooneys fremtid på Old Trafford. At han nå forlater treningsleiren sørger ikke akkurat for at ryktene rundt fremtiden stopper.

Manager David Moyes har imidlertid uttalt at Rooney ikke er til salgs.

– Jeg har snakket med Wayne flere ganger. Han er vel rundt 40 mål bak Bobby Charlton og Denis Law i denne klubben, skulle jeg akkurat til å si forresten. Jeg visste spørsmålene ville komme, men Wayne er ikke til salgs. Han er United-spiller og skal være United-spiller. Jeg har kjent Wayne siden han var 16 år. Han trener veldig bra, har kommet tilbake i bra form og jeg gleder meg til å jobbe med ham, sa Moyes på sin første pressekonferanse som United-sjef fredag forrige uke.

LES OGSÅ: Moyes: – Rooney er ikke til salgs

REISTE HJEM: Wayne Rooney har forlatt Manchester Uniteds oppkjøringsturné. (Foto: CHAIWAT SUBPRASOM/Reuters)
REISTE HJEM: Wayne Rooney har forlatt Manchester Uniteds oppkjøringsturné. (Foto: CHAIWAT SUBPRASOM/Reuters)

LES OGSÅ: Veterankeeperen Schwarzer (40) til Chelsea: – En ære å komme hit

– På vei til Chelsea
Den anerkjente avisen The Independent skrev tidligere denne uken at Chelsea føler seg sikre på at de skal greie å lokke Rooney til Stamford Bridge.

Angriperen har to år igjen av sin kontrakt med Manchester United. Chelsea skal ha fått signaler om at engelskmannen ikke kommer til å fornye avtalen sin med de regjerende seriemesterne, skriver avisen. Chelsea tror at Manchester United ønsker å få igjen penger for 27-åringen, fremfor for å la ham bli ut kontraktstiden.

Engelske medier spekulerer derfor nå torsdag kveld massivt i at Rooney har reist tilbake til England for å forhandle om en overgang til José Mourinhos klubb. Men Daily Mails United-reporter Ian Ladyman slår fast at Rooney faktisk er skadet - og at det ikke er et «skalkeskjul» for å gå i forhandlinger med en ny klubb.

– Rooney har pådratt seg strekkskade. Skaden er reell. Han hadde ikke annet valg enn å fly hjem. Tre uker på ulike hotell og fly ville vært dumt, skriver han på sin Twitter-konto, som et tilsvar til den heftige ryktestrømmen som nå har startet på sosiale medier om Rooneys fremtid.

DEBATT:
Tror du Rooney forsvinner fra Manchester United? Ta debatten i kommentarfeltet under!