Seieren glapp for Norge

Kristine Heglands flotte solomål så ut til å gi Norge seier over Island i fotball-EM torsdag, men et billig straffespark rett før slutt gjorde at det endte 1-1.

Marit Fiane Christensen strakk ut beinet i en duell med Sara Björk Gunnarson, som søkte kontakt og falt over det. Margret Lara Vidardsdottir sendte Ingrid Hjelmseth til ett hjørne og ballen i det andre, og dermed kunne Island juble over sitt første poeng i et sluttspill noensinne.

Norge var klart best i første omgang og hadde store sjanser til å punktere kampen tidlig i annen omgang, da Ada Hegerberg to ganger var alene med keeper, men Island avsluttet klart best og hadde flere store sjanser før utligningen. Det var derfor ikke ufortjent at det ble blå jubel på Kalmar arena.

Poengtapet betyr at Norge er uten seier i åtte kamper og fortsatt har til gode å slå et europeisk lag siden Even Pellerud gjorde comeback som landslagssjef. Det må rettes i neste kamp mot Nederland.

Hegland hadde gjort lite av seg før Ada Hegerberg i det 26. minutt gikk i hodeduell Islands kaptein Katrin Jonsdottir på et langt oppspill fra keeper Hjelmseth. Ballen gikk over dem begge, og rett bak kom den norske venstrekanten, som nikket ballen over en motspiller og nådde den rett foran keeper Gudbjörg Gunnarsdottir. Heglands lange tå sendte den i mål via stolpen til fortjent norsk ledelse.

Island yppet seg i starten, da Norge var litt preget av høye skuldre. Ada Hegerberg innledet kampen med flere unødvendige balltap, mens Maren Mjelde på sin uvante backplass hadde problemer med Holmfridur Magnusdottir. (©NTB)