BEST: Karamo Jawara var Norges beste mot Chile.
BEST: Karamo Jawara var Norges beste mot Chile.

Kvartfinalehåpet lever for Norge

Den norske drømmen om å møte de amerikanske basketstjernene lever i Universiaden.

Det norske U23-landslaget i basketball måtte slå Chile for å holde liv i drømmen om kvartfinale i Universiaden, og de innfridde med en kontrollert 62-48-seier.

Kampen var ikke den beste Norge har spilt. Landslagstrener Mathias Eckhoff innrømmer at motstander Chile, som har tapt alle sine fire kamper, ble brukt til å eksperimentere foran den viktige kampen mot Brasil på fredag.

– Chile er ikke et veldig godt lag og vi kunne vunnet mye mer om vi satset på det. Vi valgte heller å forsøke å unngå skader og hvile spillere foran kampen mot Brasil i morgen. For å være ærlig kunne vi nok vunnet med 50 om vi virkelig ville, sier han til tv2.no.

Seieren til tross var ikke Eckhoff særlig fornøyd etter kampen.

– Det var ingen fest for øyet, for å si det sånn. Vi prøvde å rotere mye på spillere og prøve ut litt nye konstelasjoner, men det fungerte ikke skikkelig. Alle vet at det er i morgen som gjelder og det gikk litt utover intensiteten i denne kampen.

Kampen fredag er altså mot Brasil, som tapte i mot Litauen torsdag. Det tapet gjør at kvartfinalehåpet lever for det norske laget. Slår Norge Brasil med mer enn åtte poeng, er Eckhoffs gutter videre til en ganske sensasjonell kvartfinale mot et stjernespekket amerikansk lag.

– I morgen blir det en «all or nothing-kamp». Brasil er et veldig bra lag, men et lag vi kan slå. Det er bra for oss at Brasil har en litt tøffere kamp enn oss i dag. Litauen er blant de aller beste lagene i turneringen.

Selv om kampen sett med norske øyne ikke var særlig velspilt, sto likevel Karamo Jawara frem. Bergenseren med fortid i Frøya og som nå spiller amerikansk collegebasketball for North Carolina Central ble norsk toppscorer med 10 poeng og noterte seg samtidig for hele 13 returer.