Chris Froome (Foto: Pete Goding)
Chris Froome (Foto: Pete Goding)

Froome kom med urin-spøk på pressekonferanse

Fikk journalistene til å le.

SAINT-MONT-MICHEL (TV 2.no): Chris Froome har koblet et jerngrep om den gule trøyen etter en imponerende tempoetappe i Tour de France. Avstanden ned til nummer to i sammendraget Alejandro Valverde er hele tre minutter og 25 sekunder.

Men Froome vil ikke ta noe for gitt.

– Når vi kommer inn i Alpene er det et par dager sammenhengende fjelletapper. De blir harde, og jeg er sikker på at de andre laget vil teste oss, sier Froome.

– I dag ser jeg på sammenlagtlisten for å finne rivalene mine. Akkurat nå er det Alejandro Valverde jeg må passe mest på.Men når det er sagt er det en gruppe ryttere som er på skuddhold til den gule trøyen, sier Froome.

Les også: Tilskuer kastet urin på Cavendish
Se også: Sindres (24) elleville Tour de France-parodier

Stoler på Kennaugh og Porte
Han vil lene seg på spesielt to ryttere i Alpene.

– Jeg tror, som vi så forrige helg, at de andre lagene vil kaste alt mulig mot oss. Det må vi svare på så godt som mulig med det laget vi har. Dessverre har Richie falt ned fra 2. plassen, men han viste i dag at han definitivt ikke er ute av dette rittet. Jeg forventer at han og Pete Kennaugh sitter med meg i Alpene, sier Froome.

– Mark er elsket og hatet
Sky-stjernen ble opprørt da han fikk vite at en tilskuer hadde kastet urin på Mark Cavendish.

– Det var veldig skuffende å høre det. Det vakre med sporten vår er at tilskuere kan komme så tett på oss. Mark er en av de store personlighetene i sporten. Noen liker ham, andre hater ham. Men å gjøre noe slikt er respektløst. Det ødelegger atmosfæren, sier Froome, før han ubevisst fikk journalistene til å le.

– Det gjør at en sitter igjen med en vond smak i munnen. Eller vond smak i Marks munn, humret Froome.

Humoristisk Cavendish-tweet
Det bekreftet Mark Cavendish i en oppdatering han la ut på nettsamfunnet Twitter.

«Well I think the apple juice looks far from appetising for me tonight... And I'm not taking the piss. Did that once already today.»

Uttrykket «not taking the piss» (jeg tuller ikke), passer usedvanlig godt i denne sammenhengen for mannen som ikke har lyst på eplejuice.