Montasje parodi
Montasje parodi

Se Sindres (24) elleville Tour de France-parodier

Parodierer kjente ryttere. Se video her!

Noen ryttere er lettere å kjenne igjen enn andre når hovedfeltet snirkler seg gjennom Frankrikes veier opp og ned i landskapet. De karakteristikkene har Sindre Wiig Nordby (24) tatt i bruk i en hjemmeprodusert video.

– Sa jeg lignet på Contador
Wiig Nordbye lastet onsdag opp en video på sin YouTube-kanal der han imiterer flere av de største navnene i sykkelsporten. Blant de utvalgte er en «dansende» Alberto Contador, en gampende Cadel Evans og en dødssliten Thomas Voeckler.

– Jeg var på treningstur med en kompis, så spurte jeg ham hvem jeg lignet på. Han sa Contador, og da tenkte jeg at dette kan bli noe, sier Wiig Nordby til tv2.no.

Se videoen øverst på siden!

Flirer av Voeckler-imitering
Dette er imidlertid ikke første gang 24-åringen imiterer idrettsutøvere og deres teknikk. I en rekke videoer har han imitert langrennsløpere som Petter Northug jr., Justyna Kowalczyk og Odd-Bjørn Hjelmeset. Selv er han tidligere langrennsløper, og innrømmer at sykkelimiteringen var hakket vanskeligere.

– Jeg måtte øve ganske mye, fordi jeg har ikke syklet så mye før, sier Wiig Nordby.

– Akkurat som alle andre man imiterer eller parodierer, så må det være noen som skiller seg ut. De jeg har valgt ut er de som er lettest å kjenne igjen for andre. De utvalgte har en helt egen måte å bevege seg på. Det er sikkert mange andre jeg kunne tatt, men det får jeg eventuelt ta til neste år.

Les også: Se Orica GreenEDGE-guttas vanvittige AC/DC-hyllest
Les også: Cavendish brøytet seg vei i spurten

Selv sammenligner han seg med Contador i stilen.

– Jeg må overdrive for å få det til å ligne, men jeg er kanskje litt lik som Contador, sier Wiig Nordby, som flirer når han blir konfrontert med Voeckler-imitasjonen.

– En må ta Voeckler de gangene han er dødssliten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I KJENT DRIV: Thomas Voeckler er en av rytterne i feltet som virkelig bruker hele kroppen. (Foto: Christophe Ena, © PDJ)
I KJENT DRIV: Thomas Voeckler er en av rytterne i feltet som virkelig bruker hele kroppen. (Foto: Christophe Ena, © PDJ)

– Froome er for tynn og skranglete
På telefon fra Portugal sier en ferierende Wiig Nordby at han følger på hvert eneste tråkk i Tour de France. Blant rytterne er Edvald Boasson Hagen den største helten.

– Jeg heier jo på Edvald. Jeg har trent noen ganger med ham tidligere på ski, sier Wiig Nordby, som er sikker på at nordmannens lagkompis stikker av med seieren i rittet.

– Det må jo bli Chris Froome. Han er jo så stert at han nesten klarer å gjøre alt på egenhånd.

Men Froome er ikke en av rytterne som nådde opp i videoen til Oslo-gutten. Til det er fysikken et altfor stort hinder.

– Jeg kunne godt etterlignet ham, men noen ganger er det vanskelig. Han er så høy, skranglete og tynn at en må nesten ha lik kropp som ham. Det er mange jeg kunne tatt, men det blir rett og slett for mye på en gang, sier Wiig Nordby.

Prosjektene for fremtiden er ikke helt planlagt ennå, men planen er å lage en rekke rekonstruksjoner.

– Jeg har planer om å rekonstruere Dag Ottos seier med en gammel Merckx-sykkel. Også Dean og Renshaw da de stanget i Tour de France for noen år siden, sier Wiig Nordby.