Cavendish (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)
Cavendish (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)

Tilskuer kastet urin på Cavendish

Spurteren fikk tøft møte med tilskuerne dagen etter dytten på oppløpet.

Mont-Saint-Michel/Bergen (TV 2 Sporten): Mark Cavendish var igjen i søkelyset da han og Tom Veelers var borti hverandre på oppløpet på den tiende etappen. Veelers deiset i asfalten, mens Cavendish kjørte inn til tredjeplass.

Scenene utenfor lagbussen tirsdag viste en tydelig frustrert Cavendish som ikke likte journalistenes spørsmål om han gjorde det med vilje. Omega Pharma-Quick Step-rytteren svarte med å ta diktafonen til en av journalistene.

På onsdagens etappe fikk Cavendish ingen god velkomst. Underveis på etappen var det en tilskuer som kastet urin på ham.

– Det første han sa var «så du hva som skjedde, så du hva som skjedde. Det var jo helt vanvittig ute i løypa». Hva han fikk kastet i hodet visste jeg heldigvis ikke på det tidspunktet, sier sportsdirektør Brian Holm til TV 2 Sporten.

– Jeg synes ikke det var helt «fair». Når man ser en fransk tilskuer står der ute og kaster noe i hodet på rytteren - man har lyst til å slå ham hardt i ansiktet. Unnskyld mitt språk, men vi er siviliserte mennesker så man kjører videre og later som ingenting.

Også barn langs løypa ga Cavendish en langt fra hyggelig tempoetappe.

– Jeg kjørte etter ham på tempoen og det var negativ stemning. Det var barn som vendte tommelfingeren ned langs løypa - det sier kanskje mer om foreldrene enn barna, sier Holm.

Omega Pharma-sjef Patrick Lefevre var ved lagbussen da Cavendish kom trillende.

– Mark var svært skuffet, men ikke opprørt. Han var lei seg fordi han mente at han ikke fortjente det, sier Lefevre.

Ringte Veelers
Han forteller at Cavendish ringte Tom Veelers i går kveld.

– Han sa unnskyld på Twitter og på telefon. I dag er det tempo, men i morgen får han kanskje tid til å ta Veelers i hånden. Denne saken må avsluttes. Det var tusenvis av folk langs løypen, og ikke alle er gentlemen, sier Lefevre.

Men Veelers aksepterte ikke unnskyldningen til Cavendish.

– Han tok telefonen, men han holder fast ved sitt synspunkt. Det var ikke bra, men det som gledet meg var Marcel Kittels syn på saken. Han var på direktesending med Veelers i går. Også Robbie McEwen har uttalt seg. Begge sier at slike ting skjer i spurtene, sier Lefevre.