Tony Martin
Tony Martin
MAJESTETISKE OMGIVELSER: Tony Martin på onsdagens tempo i Tour de France. (Foto: JEAN PAUL PELISSIER, © JNA/CHM/)
MAJESTETISKE OMGIVELSER: Tony Martin på onsdagens tempo i Tour de France. (Foto: JEAN PAUL PELISSIER, © JNA/CHM/)

Råsterk Tony Martin slo tilbake og vant Tour-tempoen

Mens Chris Froome smadret de øvrige sammenlagtkanonene.

Mont-Saint-Michel/Bergen (TV 2 Sporten): Det ble som ventet ingen av rytterne som klarte å utfordre verdens beste temporytter på onsdagens etappe.

«Der Panzerwagen» var knusende overlegen da han vant den 33 kilometer lange tempoetappen på tiden 35 minutter og 29 sekunder. Kun Chris Froome var i nærheten av den doble verdensmesteren.

Reiste seg etter velten
Froome var faktisk foran Martin både ved første og andre mellomtid, men mot slutten røynet det på. Martin leverte en solid avslutning og Froome måtte innse at seieren glapp med drøyt 12 sekunder. Thomas De Gendt endte på tredjeplass, ett minutt og ett sekund bak Martin.

Les også: Se Sindres (24) elleville Tour de France-parodier
Les også: Tilskuer kastet urin på Cavendish

Seieren kommer én drøy uke etter at Martin veltet stygt på den første etappen i rittet og skadet seg alvorlig. Det ble lenge spekulert i om Martin kunne fortsette rittet, men han levde opp til kallenavnet sitt da han satte seg på sykkelen og fortsatte rittet.

– Dette redder Tour de France 2013 litt for min del. Vi var veldig uheldige med lagtempoen og min velt den første uken. Jeg hadde mange mål, nå har jeg nådd det siste jeg hadde. Det er greit for meg. Neste år vil jeg sette nye mål. Nå er jeg veldig fornøyd, sier en tydelig sliten Martin til TV 2 Sporten.

Så sliten var Tony Martin da han kom i mål:

730686

Fornøyd Froome
Men Tour de France-leder Froome hadde likevel en meget god grunn til å juble etter etappen. Han knuste de øvrige sammenlagtfavorittene og var svært fornøyd med å øke forspranget til utfordrerne til en gule trøya. Nå er det hele tre minutter og 25 sekunder ned til Alejandro Valverde som er andremann i sammendraget.

– Jeg er veldig fornyøyd med prestasjonen. Tony fortjener virkelig denne etappeseieren, han er en fantastisk temporytter. Mitt mål var å utvide forspranget til de andre sammenlagtfavorittene, så jeg er fornøyd med prestasjonen, sier Froome til TV 2 Sporten.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

I ungdomskonkurransen ble det trøyeskifte. Michal Kwiatkowski ble nummer fem, men havnet langt foran Nairo Quintana som hadde den hvite trøya før dagens etappe.

De norske rytterne klarte aldri å prege onsdagens etappe. Edvald Boasson Hagen endte på 53. plass. Alexander Kristoff ble nummer 147, mens Lars Petter Nordhaug ble nummer 151.