BLIR TV 2 EKSPERT: Christina Vukicevic. (Foto: Lise Åserud/NTB scanpix)
BLIR TV 2 EKSPERT: Christina Vukicevic. (Foto: Lise Åserud/NTB scanpix)

Christina Vukicevic blir TV 2-ekspert

Hekkeløperen blir TV 2s nye friidrettsstemme under U23-EM og VM i Moskva.

– Dette var en jobb jeg absolutt ikke kunne si nei til. I og med at jeg ikke konkurrerer i år, så jeg på dette som en gyllen mulighet til å bidra med noe innenfor friidretten, sier 26-åringen.

Hun gleder seg stort til å bidra under mesterskapene.

– Jeg vil promotere friidrett til nordmenn og Norge. Jeg gleder meg til å snakke om og introdusere flere utøvere. Det finnes jo andre enn bare Usain Bolt. Jeg kan ha en litt annen stemme som utøver, sier hun smilende.

Spennende tilvekst
– Vi ser på Christina Vukicevic som en ung, ny og spennende tilvekst til vårt ekspertkorps. Hun har lang erfaring fra toppidretten, behersker tv-mediet og har flere sider som hun vil vise frem for publikum, sier prosjektleder for TV 2s OL-satsing Christine Espeland.

Prosjektlederen påpeker at det var viktig å få Vukicevic med på laget.

– Vi jobber langsiktig mot OL i Rio 2016 og rollen som friidrettsekspert var blant de viktigste å få på plass før årets VM i Moskva. Christina Vukicevic tilhører virkelig den nye generasjonen og vi tror hun kan bidra til å ta ut det store potensialet som ligger i presentasjon av friidrett.

Usikker friidrettsframtid
På spørsmål om hvorvidt engasjementet hos TV 2 betyr at løpeskoene legges på hyllen for godt, svarer hun følgende:

– Ja og nei. Det betyr jo egentlig ikke det. Dette er helt nytt for meg, så det spørs jo om det gir mersmak. Det kommer det sannsynligvis til å gjøre. Jeg trives med å snakke om friidrett og være på TV. Om jeg heller i den retningen? Det ser kanskje sånn ut.