INN OG UT: Chris Kaman er hentet fra Dallas Mavericks, mens Metta World Peace blir satt på døren i Los Angeles Lakers.
INN OG UT: Chris Kaman er hentet fra Dallas Mavericks, mens Metta World Peace blir satt på døren i Los Angeles Lakers.

Henter «Barbaren» og lar World Peace gå

Los Angeles Lakers er begynt å tenke langsiktig.

Los Angeles Lakers hadde en veldig skuffende sesong.

Med et stjernelag med Kobe Bryant, Dwight Howard, Steve Nash, Pau Gasol og Metta World Peace var en finaleplass et minimum forrige sesong.

Men Bryant og Howard fant aldri tonen. Da Bryant også ble skadet, gikk det skikkelig galt for NBAs mestvinnende lag. Det ble exit allerede i første runde av sluttspillet etter fire strake tap for San Antonio Spurs.

Nå er de i gang med planleggingen av neste sesong.

De klarte ikke å holde på Howard, som lot seg lokke av null skatt i Texas. Pengene ble for fristende for 27-åringen, som dro til Houston Rockets etter bare en sesong i Lakers.

Lakers brukte ikke lang tid på å finne seg en ny center. Mandag skrev Chris Kaman på Twitter at han er klar for klubben.

Kaman, som har klengenavnet «Barbarian», spilte åtte sesonger for Los Angeles Clippers, før han dro til New Orleans Hornets og videre til Dallas Mavericks.

Samtidig begynte ryktene å gå om at Lakers ikke vil fornye kontrakten til Metta World Peace.

World Peace, som tidligere het Ron Artest, blir frigjort for å gi rom under lønnstaket. Men Bryant skulle gjerne beholdt lagkompisen, som avgjorde den sjuende NBA-finalen i 2010 mot Boston Celtics.

«Kamp 7 uten Metta! Dette er en tøff dag for Lakers», skrev han på Twitter.

Men det hele kan være et ledd i en større plan i Los Angeles.

Å frigi World Peace frigjør mye penger under lønnstaket. Og Kaman fikk bare en ettårskontrakt.

Det har lenge gått rykter om at Lakers vil gjøre et seriøst forsøk på å lokke LeBron James bort fra Miami Heat når han blir tilgjengelig på markedet neste sommer.

Og om ikke det var nok, så drømmer klubbledelsen om trekløveren Kobe Bryant - LeBron James - Carmelo Anthony. Og med Pau Gasol og Steve Nash i biroller.

Det krever imidlertid at flere av spillerne er villig til å gå ned i lønn. Men det ville skape et nytt superlag i Los Angeles.