FIKK RØDT KORT: Makhtar Thioune fikk rødt kort etter at kampen mellom Viking og Bryne var blåst av. (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)
FIKK RØDT KORT: Makhtar Thioune fikk rødt kort etter at kampen mellom Viking og Bryne var blåst av. (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)

Viking vil kvitte seg med Thioune

Vil jobbe for at midtbanespilleren finner seg en ny klubb.

Det har stormet rundt Viking-spiller Makhtar Thioune denne sesongen.

I mai fikk senegaleseren rødt kort etter kampslutt i cupoppgjøret mellom Viking og Bryne etter at han viste finger til dommeren. I tillegg til den episoden ble Thioune ilagt en karantene på tre kamper av NFF etter at han i april skal ha kalt dommer Svein-Erik Edvartsen for rasismedommer.

Får advarsel av Viking
Nå har Viking sett seg lei av alt bråket og i en pressemelding går nå klubben langt i å antyde at de vil jobbe for å kvitte seg med den omstridte midtbanespilleren.

– Viking ser meget alvorlig på hendelsene rundt Makhtar Thioune denne sesongen. Klubben har hatt en juridisk vurdering og mener at å avslutte arbeidsforholdet ville vært berettiget. Viking har likevel valgt ikke å avskjedige spilleren. Thioune får en skarp advarsel av Viking. Tillitsforholdet mellom klubb og spiller har likevel fått en såpass stor knekk, at vi anser det som best at Thioune finner seg en ny klubb, og kommer til å jobbe for en slik løsning, skriver klubben.

Les også: Thioune får seks kampers karantene
Les også: Thioune suspendert for å ha vist fingeren til dommeren

Administrerende direktør i Viking, Arne Larsen Økland, bekrefter nyheten overfor TV 2 Sporten.

– Vanskelig vurdering

– Dette skjer etter en totalvurdering av saken. Det er ganske dramatisk å gi noen en avskjed og vi har valgt å ikke gjøre det. Dette til tross for at vi har vurdert saken slik at vi rent juridisk kunne gjort det, sier han.

Han innrømmer at saken har vært vanskelig å håndtere.

– Dette har vært en veldig vanskelig sak. Både ut ifra de formelle og juridiske forholdene rundt saken. Man har arbeidsmiljøloven i tillegg til at fotballen har en del regler som man også må ta hensyn til. Det har ikke minst vært en vanskelig sak fordi vi har med en spiller å gjøre, og de menneskelige sidene oppe i alt dette har vært veldig vanskelig, sier han.

– Kommer dere til å la ham spille resten av sesongen?

– Det spørs jo om han finner seg en ny klubb. Dersom han er i Viking når kontrakten går ut så er det jo opp til treneren å bestemme om han er sportslig kvalifisert til å spille, sier han.

Thioune spilte 71 kamper for Molde før han gikk på utlån til Karlsruhe. I 2012 var midtbanespilleren tilbake i Tippeligaen, denne gangen for Viking. Nå kan det se ut han nok en gang må ut på klubbjakt.

Presenterte ny spiller

Klubben kalte også inn til presseseanse kl 13.00 tirsdag. Som TV 2 Sporten meldte tidligere ble den 22 år gamle angrepspilleren Osita Henry Chiker presentert som klubbens nysignering. Spilleren kommer fra afrikansk fotball og omtales av klubben som et fremtidsprosjekt.

– Jeg er veldig glad for å være her og håper å være spilleklar snart, sier Chikere til TV 2 Sporten.

Nigerianeren har imponert på prøvespill i Viking, og har signert en kontrakt på tre og et halvt år.

Viking håper også å kunne presentere en ny midtbanespiller innen kort tid etter at de før helgen solgte Martin Ørnskov til Brøndby.

Viking-spiller (Foto: Anja Tho Gunnersen)
Viking-spiller (Foto: Anja Tho Gunnersen)