Roche (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
Roche (Foto: Pete Goding/Pa Photos)

Rytter hevder han nesten ble kvalt av banan i Pyreneene

Nicolas Roche fikk et dramatisk møte med de franske fjellene.

Det var på lørdagens etappe fra Castries til Ax 3 Domaines at den litt uvanlige episoden oppsto for sønnen til den tidligere Tour de France-vinneren Stephen Roche.

Det skriver dansk TV 2 etter at iren selv har fortalt historien i et blogginnlegg.

– Med omtrent fire kilometer igjen til toppen var det et flatt stykke og jeg gispet etter noe å drikke. Derfor slapp jeg meg tilbake til den nøytrale følgebilen for å høre om de hadde noe vann. Det var den første feilen jeg gjorde. Alt de hadde var en flaske Vittel og en banan. Vi kjørte så hardt at jeg deretter holdt på å kvele meg selv med den første biten av bananen. Så jeg kastet den bort, og det var den andre feilen jeg gjorde. Jeg kunne nemlig ha spist den seinere, forteller han.

Les også:Sliten Cavendish nekter å gi opp den grønne trøya

Men Roche kom seg til toppen og trillet i mål som nummer 23 litt over fire minutter etter sammenlagtfavoritten Chris Froome.

Dagen etter gikk det derimot tyngre for Saxo-rytteren. Etter å ha kjørt imponerende mellom fjellene så stivnet han helt opp Col du Peyresourde.

– Jeg stivnet helt, og med 90 kilometer igjen måtte jeg bare klatre for meg selv, sier han.

En annen ire det derimot gikk langt lettere for var Dan Martin. Garmin-Sharp-rytteren gikk helt til topps på etappen etter å ha spurtslått Jakob Fuglsang i finalen.

– Dan har hatt en fantastisk sesong så langt og vi visste alle at han kunne vinne en etappe i år. Men at han gjør det når alle forventer det er enda bedre. Det er fabelaktig for Dan og irsk sykkelsport. Takket være Dan ble grimasene mine omgjort til et smil, sier han.

Nicolas Roche er nummer 44 i sammendraget. Han ligger 30 minutter og ti sekunder bak ledende Chris Froome.