Henrik og Filip Ingebrigtsen
Henrik og Filip Ingebrigtsen

Derfor vil ikke Henrik Ingebrigtsen være snill med lillebroren i EM

– Det blir som å løpe med ølbriller på.

SANDNES (TV 2 Sporten): Henrik Ingebrigtsen har et massivt program under helgens U23-EM i friidrett. Tre løp på 28 timer må Sandnesekspressen gjennom. Men det frykter han ikke.

– Jeg har løpt veldig mange gode løp med gangsperre før, sier Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

Vil satse langt
I tillegg til spesialdistansen 1500 meter, vil Ingebrigtsen løpe 5000 meter.

– Hvis det går like fort som i forrige U23-EM, er det et tempo jeg kan følge. Når du står på startstreken går du alltid for gull, men målet mitt er å ta medalje. Så jeg blir ikke skuffet om det blir sølv, ler han.

Les også: Ingebrigtsen satser på 5000 i EM

På sikt tror pappa og trener, Gjert Ingebrigtsen, at sønnen kommer til å satse mer på lange løp.

– Det blir spennende å se. Jeg tror ikke han ser bort fra at 5000 meter blir hans distanse senere i karrieren, sier Gjert Ingebrigtsen, til TV 2 Sporten.

Henrik forklarer hvorfor.

– Hvis jeg skal holde på til jeg er i 30-årene, så kan det være en go å gå opp en distanse. 5000 meter kan man løpe til man er nærmere førti, og har man 1500 meter farten inne fra mesterskap, kan det være fint å ta med seg.

Brødreduell
De fleste ser også fram til en brødreduell på 1500 meter. Både Henrik og Filip er klare kandidater til å nå finalen på distansen. Og lillebror Filip er kjent med Henriks utstrakte bruk av albuer når han løper i felt.

– Jeg trener jo med han to ganger om dagen, så jeg kjenner alle triksene, ler Filip.

Henrik lover å være kompis, men bare i starten av løpet. Mot slutten av løpet mener han at det ikke er mulig å tenke rasjonelt.

– Når toget går 300 meter fra mål så er vi fargeblinde, snøblinde, og har ølbriller på og alt mulig. Det blir en syrefest av en annen verden. Men det er derfor vi driver med dette, det er dette som er gøy, flirer han.

PS: Karoline Bjerkeli Grøvdal satte personlig rekord i et 5000-metersløp med både mannlig og kvinnelig deltakelse på Bislett mandag.

15.16,27 er også under A-kravet til VM (15.18,00.)

– Det er selvfølgelig en flott prestasjon og en betydelig «pers» for Karoline. Det er ingen tvil om at dette var et bra resultat, sa Nilsen til NTB.

Tiden er faktisk bedre enn Henrik Ingebrigtsens personlige rekord på øvelsen, som riktignok er fra da han var 17-18 år.