UTLIGNET: Bergenseren Mats André Kaland (t.v.) scorer 1 1 målet på en corner under eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Brann på AKA arena mandag kveld. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
UTLIGNET: Bergenseren Mats André Kaland (t.v.) scorer 1 1 målet på en corner under eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Brann på AKA arena mandag kveld. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Her snyter bergenseren Brann for årets første borteseier

Brann har fremdeles ikke vunnet på fremmed gress denne sesongen.

Hønefoss - Brann 1-1 (1-1):

Aka Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Brann hadde tapt seks kamper av seks mulige på bortebane foran oppgjøret mot Hønefoss.

Ifølge Bergens Tidende, som har sett på tallene fra samtlige europeiske land som er i sesong, var den nådeløse konklusjonen at Brann er det verste bortelaget av samtlige toppserieklubber i Europa.

Se høydepunkter og scoringene fra Hønefoss-Brann i videovinduet øverst!

– Dette blir jo etter hvert en ting som setter seg i hodet. Det går helt klart på det psykiske. Men det som er ekstremt her er jo at de har vunnet alle hjemmekampene sine. Det er jo veldig spesielt, sa TV 2-ekspert Mini Jakobsen før kampen.

LES OGSÅ: Branns statistikker vekker oppsikt blant ekspertene: – Helt ekstremt

– Jeg føler at vi mister to poeng fordi vi fører kampen og produserer ganske store sjanser. Og så er det noen situasjoner som jeg lurer på om ikke burde ha vært scoring

– Vi mistet to poeng
Men kampen mot Hønefoss endte 1-1, etter at bergenseren Mats André Kaland scoret for hjemmelaget og Erik Huseklepp for Brann.

Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud, som måtte se kampen fra tribunen på grunn av karantene, mente Hønefoss burde ha vunnet kampen.

– Jeg føler at vi mister to poeng fordi vi fører kampen og produserer ganske store sjanser. Og så er det noen situasjoner som jeg lurer på om ikke burde ha vært scoring, fortalte Smerud til TV 2 Sporten.

Rune Skarsfjord var fornøyd med uavgjort på kunstgresset i Hønefoss.

– Vi mangler litt arroganse og selvtillit til å spille som vi ønsker. For vi spilte ikke godt nok til å vinne kampen, mente Brann-treneren.

LES OGSÅ:– Å se Brann på bortebane er nesten det samme som Tahiti i prøve-VM

PÅ TRIBUNEN: Leif Gunnar Smerud måtte se oppgjøret mot Brann på tribunen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
PÅ TRIBUNEN: Leif Gunnar Smerud måtte se oppgjøret mot Brann på tribunen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

– Det er alltid artig å score, men å score mot Brann er enda mer gøy. Jeg er lite fornøyd med 1-1. Jeg synes vi er mye bedre enn Brann og skaper masse sjanser

Håpet på tre poeng
Brann-trener Rune Skarsfjord og spillerne håpet på og endelig sikre seg poeng og vise at laget kan prestere også utenfor stadionportene i Bergen mot Hønefoss.

Og det lovet bra da Erik Huseklepp sendte gjestene i ledelsen allerede etter åtte minutters spill. Landslagsspissen dukket opp på en retur og scoret sitt fjerde Tippeliga-mål for sesongen.

Men det er av sine egne en skal ha det. For etter 16 minutters spill steg bergenseren Mats André Kaland til værs og headet inn utligningsmålet for Hønefoss.

– Det er alltid artig å score, men å score mot Brann er enda mer gøy. Jeg er lite fornøyd med 1-1. Jeg synes vi er mye bedre enn Brann og skaper masse sjanser. Det er merkelig at vi ikke tar tre poeng, sa Kaland til TV 2 Sporten etter kampen.

Tvilsom annullering
Både Brann og Hønefoss hadde flere muligheter til å avgjøre kampen etter hvilen. Hønefoss var kanskje nærmest seieren, men dansken Mikkel Vendelbo måtte se sin scoring etter et corner annullert på grunn av angrep på keeper ti minutter før slutt. TV-bildene viste imidlertid at scoringen mest sannsynlig skulle vært godkjent.

– Vi må akseptere avgjørelsen, men det kunne vært scoring, sa en diplomatisk Smerud om dem omstridte situasjonen etter å ha sett TV-bildene av hendelsen.

Kampen endte 1-1, og dermed har Brann fremdeles ikke vunnet på bortebane så langt denne sesongen. Trener Rune Skarsfjord kan likevel glede seg over at rødtrøyene fra Bergen tok sitt første poeng på fremmed gress.

HBK spilte uavgjort for tredje kamp på rad. Hønefoss tar i mot Vålerenga på fredag i sin neste kamp, mens Brann skal ut i en ny bortekamp mot Start på lørdag.