lechef
lechef

LeChef: Bearnaise

Henrik Orre lager bearnaise til biffen.

Biff med bearnaise og tomatsalat:

Bearnaise:

3 stk sjalottløk
1 dl hvitvinseddikk
2 stk eggeplomer
3 dl klaret smør
Tørket estragon
Persille

Finhakk sjalottløk
Kok inn løken med hvitvinseddik, tørket estragon og persillestilker
Visp eggeplommer luftig over vannbad
Spe forsiktig med klaret smør
Blir det for tykt, spe med vann
Smak til med innkokt sjalottløk, finhakket persille og estragon.

Biff:

400 gr biff

Dryss på rikelig med salt og pepper
Stek biffen på 3-4 min på hver side
La den hvile minst 10 min

Tomat salat:

6 stk tomater
1 stk løk
20 blad basilikum
1 stk sitron
Olivenolje

Kutt tomaten i passe store biter
Skjær løken opp i strimler
Hakk basilikum
Bland alt godt og smak til med olivenolje, sitron, salt og pepper