rock (Foto: Geir Ove Hauge)
rock (Foto: Geir Ove Hauge)

Stor interesse for Rocky Lekaj: – Jeg er god nok for Tippeligaen

Etter å ha imponert for Grorud i 2. divisjon kan den tidligere Sheffield Wednesday-spilleren være på vei tilbake til norsk toppfotball.

Lekaj har scoret ti mål for Grorud denne sesongen, har omtrent like mange assists og imponerte mot LSK i cupen.

Nå har flere klubber i de to øverste divisjonene merket seg at 23-åringen på ny nærmer seg formen som førte til at han i 2007 ble den yngste nordmannen som har spilt i det engelske ligasystemet.

LES OGSÅ: Rocky Lekaj på klubbjakt: – Syns jeg fortjener å leve av fotballen

– Etter at det ble kjent at Raufoss vil hente Rocky, har flere klubber fra de øverste divisjonene meldt seg. Vi ønsker å beholde spilleren, men har sagt at vi ikke skal stå i veien hvis noen av våre gutter får muligheten til å leve av fotballen, sier Grorud-leder Richard Pedersen til tv2.no.

Forsvinner i sommer
Flere klubber i Adeccoligaen har gitt beskjed om at de følger Lekaj tett. I tillegg var en klubb fra Tippeligaen på plass for å følge teknikeren i lørdagens 2. divisjonskamp mot Skedsmo.

– Rocky spiller kamp for oss til helgen, men mye tyder på at det skjer noe etter det. Han forsvinner nok i løpet av sommeren. Det har vært stor interesse den siste tiden, sier Pedersen.

Grorud ønsker en overgangssum for spilleren som har proffkontrakt med Oslo-klubben ut 2014-sesongen, men har samtidig sagt de vil hjelpe toppscoreren tilbake i de øverste divisjonene.

– Den store forskjellen på Rocky før og nå er at han er blitt voksen. Teknikk og fotballhode har han hatt hele veien, men nå vet han hva som kreves og er moden. Han er klar for å ta et nytt steg, og jeg tror han kan spille i Tippeligaen, sier klubbformannen.

Spilte for Lyn
Sommeren 2006 dro Rocky Lekaj til Sheffield Wednesday sammen med broren Leon. Etter seks kamper for klubben fra stålbyen ble han leid ut til Sandefjord i 2009. I mars 2010, tre år etter debuten på balløya, ble 23-åringen løst fra kontrakten og skrev under for Lyn. Etter at klubben gikk konkurs, valgte Lekaj å spille med kompisene i Romsås og hjalp 4. divisjonsklubben til opprykk. Påfølgende sesong bidro han til å spille Grorud opp på nivå tre.

– Nå vil jeg videre. Jeg vet flere klubber har vist interesse, og det er veldig moro. Målet er å spille i en av de to øverste divisjonene. Jeg har ventet lenge, trent mye på egenhånd og håper jeg får muligheten nå, sier Lekaj til tv2.no.

Teknikeren, som kan spille på midten, kanten og som hengende spiss, sier han håper Grorud kan få noe igjen for å ha hjulpet ham tilbake på et nivå som fører til at han igjen er attraktiv på markedet.

– Hvor god er du nå?

– Jeg er god nok for Tippeligaen. Det mener jeg. Jeg har blitt mer voksen, blitt far, er mer seriøs og har vært skadefri i tre år. Denne sesongen har jeg også vært stabil. Nå er jeg klar for å prøve meg i toppen igjen og vil vise at Rocky er klar.