HEIT: David Villa er et hett navn på overgangsmarkedet. (Foto: Scanpix)
HEIT: David Villa er et hett navn på overgangsmarkedet. (Foto: Scanpix)

FC Barcelona bekrefter David Villa-salg

Barcelona har solgt angriperen David Villa til La Liga-rival Atletico Madrid.

Ifølge Barcelonas hjemmesider er klubbene enige om en overgangssum med en totalramme på 5,1 millioner euro (omlag 40,5 millioner kroner etter dagens kurs).

Partene er også enige om at Barcelona skal motta 50 prosent av overgangssummen dersom Villa blir solgt til en annen klubb i løpet av de neste årene.

LES OGSÅ: Bayern München solgte Mario Gomez

Skadeproblemer
Den spanske landslagsspissen David Villa kom til Barcelona sommeren 2010 og fikk med seg 119 kamper og 48 mål for Camp Nou-klubben.

Han scoret 33 i ligaen, åtte i Mesterligaen, seks i Copa del Rey og ett i den spanske supercupen, opplyser Barcelona på sine hjemmesider. Villa ble kjøpt av Barcelona for 325 millioner kroner etter å ha totalt scoret 108 mål på 166 kamper for Valencia i perioden 2005 til 2010.

31-åringen har imidlertid slitt med skadeproblemer i løpet av sitt opphold på Camp Nou og hadde nok scoret flere mål for klubben om han hadde holdt seg skadefri.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

David Villa (Foto: Angel Fernandez, © MAM CD**TOK**)
David Villa (Foto: Angel Fernandez, © MAM CD**TOK**)

Møter Barcelona i supercupen
Etter at Barcelona signerte det brasilianske stjerneskuddet Neymar har det lenge vært klart at Villa trolig kom til å forlate Barcelona. Angriperen er blitt koblet til en rekke klubber både i Premier League, La Liga, Serie A og Bundesliga den siste tiden.

En av Villas første kamper for Atletico Madrid blir trolig oppgjøret mot nettopp gamleklubben Barcelona i den spanske supercupen i august.

I Atletico Madrid skal David Villa erstatte Falcao, som tidligere i sommer overraskende ble solgt til franske Monaco. Atletico Madrid ble nummer tre i ligaen forrige sesong og skal dermed ut i Mesterligaen kommende sesong. David Villas opprinnelige kontrakt med Barcelona gikk ut neste sommer.