Kultour2
Kultour2

Bretagne, Normandie og Loire

Historie og vin

Vi tar for oss Frankrikes mest berømte pirat i saken fra Saint-Malo og dette er en by som du ikke vil angre på at du besøkte. Et herlig sted, men med masse turister selvsagt. Da er det gjerne masse overnattingssteder og det er ikke vanskelig å finne et fint sted å sove i Saint-Malo. Innenfor bymurene er det flust av fine hoteller,

kultour3.3
kultour3.3
men de koster gjerne litt ekstra siden man er midt i smørøyet. Vi bodde på koselige l'Hôtel Les Ambassadeurs som ligger like utenfor, men har fantastisk utsikt over havet. Er man i Saint-Malo så må man spise østers! Spør om å få de fra Cancale som ligger like ved. Det er de beste østersene I hele Frankrike. Og til dette drikker man selvsagt champagne!

http://www.youtube.com/watch?v=HpaiB59cjlA

Like utenfor Saint-Malo finner man den fantastiske borgen Fort La Latte som vi besøkte i anledning Tour de France 2010. Et fantastisk sted som anbefales på det varmeste

531633

Mont Saint-Michel er et av Frankrikes mest populære turistmål og det merkes.

http://www.youtube.com/watch?v=LAcbx2r9vU4

Men på besøk hos den franske ambassaden fikk jeg et tips: overnatt på øya!

kultour3.2
kultour3.2
Så ser du at på kvelden forsvinner så og si alle turistene og du har øya for deg selv. Det høres for godt ut til å være sant, men det stemte godt. Det er tre, fire hoteller på øya som holder god standard, men de er dyre. Vi bodde på Auberge St-Pierre (www.auberge-saint-pierre.fr) Et helt greit hotell. Det er også flere restauranter der, men det aller fineste er å spasere rundt i gatene og nyte stillheten og sjarmen. Øya er et yndet sted for fotografer så ha kameraet klart for her kan du få masse fine bilder. Eller prøv deg på en timelaps av solnedgangen som gjerne blir spektakulær her ute:

http://www.youtube.com/watch?v=1bajyOMO_MI

Tours ligger midt i en av Frankrikes mest kjente vindaler, nemlig Loiredalen. Og her er det herlig å feriere. Loiredalen er kjent som Chateaux-dalen for her ligger slottene som perler på en snor. I dag er noen er museer, mens andre er hoteller. Så og si alle er verdt et besøk.

Men vi konsentrerte oss om den berømte Loirevinen fra Sancerre som ligger litt nord for målgansbyen Saint-Amand-Montrond. Her kommer den kanskje mest kjente vinen fra Loiredalen fra og like i nærheten ligger Pouilly Fumé en annen kjent vin fra Loire.

kultour3.1
kultour3.1
Disse vinene har lenge vært veldig populære I Norge og det er lett å forstå hvorfor, lettdrikkelige og friske som de er. Sancerre er en typisk “vinby” med masse vingårder i og rundt byen. Så og si alle tar imot gjester så stopp innom en og be om en smaksprøve. Som oftest lærer man masse om vinene i området og om vinmaking generelt.