Karla er klar med kveldens ingredienser. (Foto: Monster/TV2)
Karla er klar med kveldens ingredienser. (Foto: Monster/TV2)

Karla lager ceviche på ørret med avocado og ertekrem

Her får du oppskriften.

Vår faste sommerkokk Karla skal i dag vise oss hvordan man kan koke ørret med noe så spenstig som limejuice. Som tilbehør serverer hun avocado og ertekrem.

Oppskriften får du her:

Ceviche på ørret med avocado og ertekrem

Ørret:

  • 400 g laksefilet, skåret i skiver på 1 cm
  • 2 dl limesaft
  • 1/2 finsnittet rødchili
  • 2 finsnittede vårløk
  • 2 stilker stangselleri i terninger
  • 2 ss grovhakket koriander
  • salt
  • 2 ss olivenolje

Bland fiskebitene med limesaften. La det stå og trekke til seg i helst en times tid. Du ser fisken begynner å se kokt ut (funker også etter ti minutter eller ti timer). Bland i resten av ingrediensene og smak til med salt.

Avocado og ertekrem:

  • 1 avocado
  • 2 dl grønne erter, kokte men kalde
  • 1/2 grønn chili
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • sitronsaft

Kjør alt sammen til en deilig pure med stavmikser eller blender. Smak til med sitronsaftt, salt og pepper.

Server med godt brød og sprø mais. Velbekomme!