Kristoff ønsker seg norsk lagkompis

Norsk sykkelsport er superettertraktet i de store profflagene. Alexander Kristoff (26) brenner etter å hjelpe en landsmann inn i gigantlaget Katjusja.

Den heteste amatøren i Norge for tiden er utvilsomt Sondre Holst Enger. Unggutten fra Vestfold har vist stor klasse de siste to sesongene, og navnet er garantert på Tour de France-sportsdirektørenes lepper.

– Sondre har kommet med et brak. Han er rett og slett et kapittel for seg. Jeg kan ikke si at han ligner spesielt på verken Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff. Han har en råskap og en fysisk styrke jeg ikke har sett maken til før, sier sykkelekspert Gino Van Oudenhove.

Sportsdirektøren i Joker-Merida har hjulpet ut så vel Boasson Hagen, Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch. Sammen med Thor Hushovd har kvartetten bidratt sterkt til å stemple Norge som en sykkelnasjon med stor S.

Plussbank-rytter Enger har imponert stort etter at han for alvor slo gjennom i vanlige folks øyne under Tour of Norway i fjor. Han fortsatte suksessen og utfordret Kristoff i kampen om spurtseirene og Boasson Hagen på fjelletappene.

Også Joker-rytter Vegard Breen og Østerhus-syklist Sven-Erik Bystrøm kan være aktuelle for en profesjonell framtid – og Tour de France. (©NTB)