kongshavn (Foto: TV 2)
kongshavn (Foto: TV 2)

Keeperens heading på overtid av overtiden reddet VIF-poeng

Gudmund Taksdal Kongshavn jublet ellevilt etter å ha reddet ett poeng for Vålerenga da han ble med frem på corner.

Vålerenga - Viking 2-2

Alt håp så ut til å være ute for Vålerenga, men etter 94 minutter fikk hjemmelaget en siste sjanse til å sikre poeng på en corner.

Keeper Gudmund Taksdal Kongshavn ble med frem, fikk gå alene opp foran mål og nikket ballen i hjørnet via en Viking-spiller på overtid av overtiden.

Unggutten jublet ellevilt og innledet feiringen med å løpe ned Johan Lædre Bjørdal. TV-bildene viser at Kongshavns nikk forandret retning i en Viking-spiller, men Vålerenga-måvakten vil ikke høre snakk om at scoringen kan bli registrert som selvmål.

– Nei, nei, nei, ikke si det da. Det her var fantastisk deilig. Jeg fikk veldig puls der. Utrolig gøy og fortjent. Det var bare å styre den ned i hjørnet, men ballen gikk sakte. Jeg ventet og ventet, sier Kongshavn til TV 2 Sporten.

– Det var et veldig fortjent poeng. Vi hadde bra kontroll i første omgang, men slapp inn et mål ut av ingenting og svinger for mye, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 Sporten.

Berisha-mål
Det ble en sjansefattig første omgang foran kun 8.621 tilskuere på Ullevaal. 26 minutter ut i kampen fyrte Diego Calvo løs fra rundt 20 meter, og kun en god redning av Rune Almenning Jarstein hindret hjemmeledelse.

Artikkelen fortsetter under bildet!

maal
maal

Kun to minuttere senere fikk Veton Berisha vende opp i VIF-boksen og plasserte ballen lurt mellom bena på Simon Larsen og videre i nettet.

– Viking scoret ut av ingen verdens ting. Sløvt av oss. Å slippe inn to mål ut av ingenting holder ikke mål, sier Rekdal.

Berisha kom nær 2-0 like før pause da han styrte et Trond Olsen-innlegg like over og Christian Landu Landu traff stolpen helt oppe ved tverrliggeren med en suser to minutter senere.

Endelig for Børven
Kjetil Rekdal, som tok ut Simon Larsen i pausen og satte inn den unge debutanten Ivan Näsberg, fikk se VIF slå tilbake kun tre minutter etter hvilen.

Joachim Thomassens corner landet hos Torgeir Børven på første stolpe. Han flikket kula inn på første stolpe og kunne feire sitt første mål i Tippeligaen siden andre serierunde.

Ti minutter etter pause var Viking tilbake i føringen da Patrik Ingelsten fikk en enkel jobb med å styre Johan Lædre Bjørdals nikk i mål fra kort hold etter sløvt forsvarsspill av hjemmelaget.

En aktiv Torgeir Børven var het etter scoringen og kom nær utlikning i flere situasjoner. Først nikket han like utenfor med en sjanseløs Jarstein som tilskuer, deretter reddet keeperen en hard volley med foten før to gode Børven-forsøk ble blokkert. Til slutt måtte det altså en keeper til for å redde ett poeng for Vålerenga.

– I dag scoret vi vel alle fire målene. Det er veldig, veldig surt å slippe inn et slikt mål så sent, men det er ikke mye å gjøre med nå. Vi skulle avgjort kampen langt tidligere med et tredje mål. Vi får skylde oss selv, sier Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2 Sporten.

PS! Morten Berre kom inn til sin kamp nummer 400 i Tippeligaen søndag og snappet samtidig rekorden for flest obligatoriske kamper for VIF fra kompisen Freddy dos Santos (327).

gud
gud