Heldig 1-0-seier for Odd borte mot Sarpsborg

Evigunge Frode Johnsen ble matchvinner for Odd, som slo Sarpsborg 1-0 i søndagens eliteserierunde.

Odd er inne i en god periode og er ubeseiret i de siste fire kampene, hvorav tre seirer. Søndag kunne de takke en meget god keeper i André Hansen for poengene. Odd håper å fortsette sin gode periode mot Rosenborg på Lerkendal i neste runde før de tar imot Tromsø i Skien runden deretter. Etter halvspilt serie ligger Dag-Eilev Fagermos mannskap på 9.-plass med 18 poeng.

Sarpsborg var sørgelig ineffektive søndag og tapte tross stort spillemessig overtak hele kampen. Tapet for Odd var det andre hjemmetapet for sesongen, og Sarpsborg står med 17 poeng etter halvspilt serie. Lillestrøm kommer på besøk i neste runde før Sarpsborg tar turen til Ullevål og Vålerenga runden deretter.

Sarpsborg var spillemessig det beste laget og skapte også flest sjanser. Odd skapte kun én stor farlighet før pause – et frispark fra Fredrik Semb Berge fra nærmere 30 meter som Duwayne Kerr måtte ut i full strekk for å redde.

Sarpsborgs farligheter før sidebytte var det stort sett Øyvind Hoås som sto for. Først etter drøye ti minutter, da han forsøkte seg på et frekt hælspark som André Hansen var våkent nede og reddet. Så etter halvtimen, da han ble fint frispilt på venstresiden. André Hansen var nok en gang med på notene med en god redning. En særdeles varm 1. omgang ebbet dermed ut med 0-0.

Odd var litt friskere i starten av 2. omgang og utnyttet sin ene gode periode i kampen. Herolind Shala fikk føre ballen upresset fra midten og avfyrte et godt skudd hvor Frode Johnsen var påpasselig frampå og satte inn returen etter 51 minutter. (©NTB)