FEIL FFK SPILLER: Her viser dommer Christian Moen rødt kort til Lars Grorud (nummer 26), og ikke den egentlige synderen Vidar Martinsen (nummer 4).
FEIL FFK SPILLER: Her viser dommer Christian Moen rødt kort til Lars Grorud (nummer 26), og ikke den egentlige synderen Vidar Martinsen (nummer 4).

Her får feil Fredrikstad-spiller rødt kort

Dommer Christian Moen mistet fullstendig oversikten etter tumulter mellom Bodø/Glimt- og Fredrikstad-spillere.

Bodø/Glimt kunne stikke fra i toppen av Adeccoligaen med seier mot Fredrikstad, men det var dommer Christian Moen som stjal overskriftene.

Tung vårsesong
De siste ukene har vært tunge sett med FFK-øyne. Midt oppi økonomisk kaos har sportssjef Joacim Jonsson fått sparken og Tom Freddy Aune og Trond Amundsen er terminert fra sine stillinger. Dette i tillegg til at Lars Bakkerud er sykemeldt på ubestemt tid.

LES OGSÅ: FFK i lisenstrøbbel - fire spillere kan forsvinne
LES OGSÅ: Cupeksperter i år som slutter på 3: – Håper på ny jubelsesong

På banen har det heller ikke gått knirkefritt og klubben har ikke innkassert så mange poeng som man kanskje forventet på forhånd. Før dagens oppgjør hadde den tradisjonsrike klubben tatt 23 poeng på de 15 første kampene.

Kapteinen måtte gå i dusjen
Og i bortemøtet på Aspmyra søndag ble vondt til verre.

LES OGSÅ: Keepertabbe startet KBKs målfest: – Helt forferdelig
LES OGSÅ: Dette er vårsesongens drømmelag i Adeccoligaen

Etter en tett duell mellom Glimt-spiss Vegard Braaten og FFK-kaptein Lars Grorud havnet begge i bakken. Braaten reiste seg opp, mens Grorud ble liggende i noen sekunder. Da tok stopperkollega Vidar Martinsen ansvar og dyttet den tidligere Alta-spissen i bakken. Det skjedde rett foran øynene på dommer Moen, men han måtte konferere med assistendommeren for å få full oversikt over situasjonen. Etter en kort prat med assistenten kom Moen tilbake for å gi bøter til synderne.

Holdt på å gjøre samme feil for tre uker siden
Da fikk Grorud - og ikke Martinsen - direkte rødt kort og måtte ta en tidlig dusj i Aspmyra-garderobene. Passende nok fikk Martinsen kapteinsbindet av Grorud på vei ut av banen.

Tilfeldigvis er det samme dommer som holdt på å vise ut Sandefjord-spiller Yaw Amankwah i Elverum-Sandefjord for tre uker siden.

– Ødelegger lit av kampen
– Jeg får ikke med meg noe dytt. Det ser ikke jeg hvertfall. Det er en duell mellom meg og Vegard, og jeg går i bakken. Jeg vet ikke hva som skjer med han, men dommeren mener jeg gjør ett eller annet som kvalifiserer til rødt kort. Det er han som bestemmer.

– Det er surt. Det ødelegger litt av kampen. Vi åpner OK og får det kampbildet vi ønsker, men vi får en veldig vanskelig andreomgang, sier FFK-kapteinen til TV 2 etter kampen.

– Fikk du noen forklaring etter kampen?

– Nei, han viser det røde kortet og jeg tror ikke noen har fått gjort om en slik avgjørelse noen gang.

Braaten scoret tre
Vegard Braaten fikk gult kort etter situasjonen, men det var ikke verre enn at nordlendingen senere banket inn tre mål i kampen. Dette i fraværet av førstevalget og toppscorer Abdurahim Laajab. Laajab er for tiden i Marokko for å gifte seg.

I sin siste kamp i Glimt-trøya scoret innleide Dane Richards det første målet for gultrøyene. Sluttresultatet ble 4-0 og dermed stikker nordlendingene i fra på toppen av Adeccoliga-tabellen. For aristokraten fra Østfold fortsetter krisen.

Dommer Christian Moen ville ikke stille til intervju med TV 2 etter kampen.