Froome beholdt ledertrøya da Martin vant i Touren

Sammenlagtkanonene rev og slet i hverandre på den 9. etappen av Tour de France, men kom samlet til mål. Garmins Daniel Martin vant etappen.

Etter glimrende kjøring og dobbeltseier på lørdagens etappe, ble det andre takter for Edvald Boasson Hagens Sky søndag. Tidlig på etappen gikk Peter Kennaugh i bakken. I tillegg måtte Richie Porte slippe hovedfeltet. Chris Froome måtte dermed forsvare den gule trøya på egen hånd, da Sky-laget måtte hjelpe Porte og Kennaugh tilbake i feltet.

Alejandro Valverde, Alberto Contador og resten av kanonene gjorde det de kunne for å hekte av fjorårets Tour de France-toer. Opp den siste stigningen klarte de likevel ikke å hekte av briten. Det til tross for en godt gjennomført etappe av blant andre Movistar.

To kilometer før toppen av den siste stigningen rykket Jakob Fuglsang (Astana) og Daniel Martin (Garmin) fra resten av feltet. De fikk kjøre hele veien til mål, og Martin spurtvant etappen.

21 sekunder bak trillet Froome og resten av gjengen i mål, noe som betyr at Froome beholder ledertrøya med ett minutt og 25 sekunder forsprang til Valverde.

Porte, som før etappen lå på 2.-plass, kom i mål langt bak og havnet utenfor de beste 20 i sammendraget. (©NTB)