Froome (Foto: Pete Goding)
Froome (Foto: Pete Goding)

Slik forklarer Sky-sjefen Froomes supertid

– Chris Froome er ikke Lance Armstrong.

SAINT-GIRONS (TV 2.no): Chris Froome pulveriserte all motstand på den tøffe fjelletappen i Tour de France lørdag.

Briten klatret i et tempo som tidligere kun er blitt matchet av Roberto Laiseka og Lance Armstrong. Duoen syklet opp Ax 3 Domaines på henholdsvis 22 minutter og 57 sekunder og 22 minutter og 59 sekunder i 2001.

Men det var på en tid der EPO var mer vanlig enn uvanlig i feltet.

Les: Froome kun slått av Armstrong og Laiseka

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

– Vi er ikke US Postal
Det var trangt om plassen rundt Sky-bussen i morgentimene i dag. Sky-sjef Dave Brailsford mener det ikke var oppsiktsvekkende at Froome nesten matchet Armstrongs tid.

– Det er naturlig at folk drar sammenligninger, men Chris Froome er ikke Lance Armstrong. Det er sikkert. Team Sky er ikke US Postal. Jeg er veldig stolt av jobben vi gjør. Vi jobber utrolig hardt. Hvis du ser hvem som kommer først og drar sist fra parkeringsplassen, så er det oss. Våre mekanikere og hjelpere sier at de jobber mye hardere hos oss enn når de har vært på andre lag. Vi jobber hardere på alt vi gjør. Vi er et unikt lag, vi er Team Sky, og vi kjører rent, sier Brailsford.

Les: Kaggestad slakter BMC: – Fungerer ikke i det hele tatt

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Han skjønner at media er opptatt av Froomes supertid.

– Med tanke på det som har skjedd i fortiden vil skepsisen være der lenge. Jo bedre vi gjør jobben vår, jo mer vil skepsisen være. Det må vi bare leve med, siert Brailsford.

Stort hjerte
Han mener Froome har unike fysiologiske forutsetninger til å bli en god syklist.

– Han har et utrolig stort hjerte. Han har utrolig store lunger. Genetisk sett er det han har i kroppen sin ganske fantastisk, forklarer Brailsford.

Froome svarte kjapt da han fikk spørsmål om doping dagen derpå.

– Jeg vet hva jeg gjør, mine lagkamerater vet hva de gjør. Vi har trent ekstremt hardt for dette. Vi har forberedt oss i mange måneder. Det har ingenting å gjøre med doping. Men bare tiden vil vise. Vi har ingenting å skjule, sier Froome.

froome-brailsford
froome-brailsford