sifselvmaal
sifselvmaal

Sjekk selvmålet som hjalp Haugesund til seier

Mounir Hamoud og Jørgen Horn sto for et av sesongens mest komiske øyeblikk da Haugesund tok tre poeng.

Haugesund - Strømsgodset 2-1 (1-0)

Haugesund hadde 120 minutter i beina fra onsdagens cupkamp mot Bodø/Glimt hvor de måtte slite seg gjennom straffekonkurranse for å avansere. Dermed håpet nok serieleder Strømsgodset på trøtte FKH-bein i kveldens møte på Haugesund Stadion.

Men så var ikke tilfelle.

LES OGSÅ: Stamnestrø berget Sogndal-poeng med perle fra 30 meter

Et av sesongens høydepunkt
Haugesund tok ledelsen med det som må være sesongens mest bisarre mål. Eller rettere sagt selvmål. Etter en dødball var ballen innom begge Godset-stengene, streifet innom bakhodet til en liggende keeper Adam Larsen Kwarasey før Jørgen Horn skulle klarere ballen fra målstreken. Klareringen gikk rett i kneet på lagkamerat Mounir Hamoud som sto noen meter unna og trillet over streken.

Dermed kunne Haugesund juble hemningsløst for det som må stå igjen som et av sesongens store høydepunkt når sesongen skal oppsummeres.

– Jeg handlet i ren refleks og prøver å tuppe ballen unna, men den treffer ryggen eller magen til Mounir og går i mål, sier Horn til TV 2 etter kampen.

Se det komiske selvmålet i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Palmason sendte LSK til semifinale
LES OGSÅ: Molde vil ha LSK-Gulbrandsen

– Når man først skal score, er det deilig å gjøre det ordentlig
Tidligere Glimt-spiller Michael Haukås løp nedover venstresiden før han smalt til med feilfoten. Skuddet gikk i lengste hjørne og dermed var ledelsen doblet.

Da var veien tilbake lang for drammenserne, men unggutten Martin Rønning Ovenstad skapte spenning på slutten med et langskudd som føk opp i vinkelen - helt utagbart for Per Morten Kristiansen.

– Når man først skal score, er det deilig å gjøre det ordentlig. Det var deilig å se ballen i mål, men jeg fikk ikke jublet som jeg ville gjort om det var et annet resultat, sier Rønning Ovenstad til TV 2.

Men til tross for kanonscoringen klarte araberne å ri inn 2-1-ledelsen til dommer Per Ivar Staberg blåste for full tid.

stefanjohansen
stefanjohansen

Godset-tapet gir Rosenborg en ypperlig mulighet til å knappe ned på forspranget opp til drammenserne. Luken er i skrivende stund på fire poeng, men om trønderne slår Lillestrøm søndag kveld vil det skille lagene ett poeng.

Se det komiske selvmålet i videovinduet øverst!