Sogndal reddet poeng med ti mann

Det så stygt ut for Sogndal da laget lå under med 1-2 og ble redusert til 10 mann i det 74. minutt. Men leiesoldaten Magnus Stamnestrø reddet 2-2 bare åtte minutter senere.

Trønderen, som er leid ut fra Molde, klinket til med en kjempescoring fra rundt 25 meters hold, og ballen føk rett i mål. Da var det gått 17 minutter siden han kom inn som innbytter.

Det vitner om styrke at de hvite fra Sogn har evnen til å komme tilbake fra en slik presset situasjon.

For til tross for at hjemmelaget var skadeplaget, var AaFK favoritter selv om de i tillegg manglet playmakeren Michael Barrantes. Han er opptatt med landslagsspill for Costa Rica i Gold Cup i USA.

Dessuten hadde Aalesund historien med seg. De hadde aldri tidligere tapt for Sogndal i eliteserien på de seks kampene dem imellom på øverste nivå i norsk fotball.

De åpnet da også ballet hjemme på eget kunstgress lørdag. 29 minutter var spilt da Aalesund tok ledelsen på vakkert vis. Lars Fuhre fikk godt med rom på høyrekanten, og han fant Leke James i midten. James dro seg fri mellom tre forsvarsspillere og avsluttet med et skudd på halv volley som gikk rett i mål. (©NTB)