ada (Foto: Scanpix)
ada (Foto: Scanpix)

Lårskadet Hegerberg kan miste EM-premieren

Mer hodebry for landslagssjef Even Pellerud.

MOSS (TV 2 Sporten): 2-3-tapet for Russland var langt ifra en optimal generalprøve for Even Pellerud og de norske fotballjentene før EM i Sverige sparkes i gang neste uke.

Og en skuffet landslagssjef må innse at han kan få mer hodebry når mesterskapets første kamp mot Island venter onsdag. For seks dager før EM-premieren måtte en lårskadet Ada Hegerberg se kampen fra sidelinjen.

– Jeg fikk en føling på baksiden av låret, og vi tar ingen sjanser, sier Hegerberg som har måttet trene alternativt tidligere denne uken.

– Vi jobber med dette hver dag, så vi får håpe at vi klarer å få henne klar, sier fysioterapeut Tor Østhagen.

– Men det er altså ikke sikkert?

– Nei, ingenting er sikkert. Men vi håper og tror.

Spisstrøbbel
17-åringen markerte seg kraftig som et stort talent i Toppserien for Stabæk. Hun bøtter inn mål, og mange vil nok huske hvordan Hegerberg så å si egenhendig senket Røa i cupfinalen med hat trick. Det var også det siste lysluggen gjorde før ferden gikk videre til Tyskland og Turbine Potsdam.

– Vi har vel litt prekær spisssituasjon. Ada er jo tiltenkt en viktig rolle for oss, så vi håper inderlig at det ikke er noe alvorlig, sier Even Pellerud.

Heldigvis er ikke alt håp ute for landslagssjefen. Hegerberg har ingen strekk, men en overbelastning på baksiden av låret. Det er godt nytt for Norge som allerede er redusert på topp.

– Med Isabell Herlovsen og Cecilie Pedersen allerede ute er vi ikke så godt rustet fremover. Det vil være et veldig stort tap, sier TV 2s fotballekspert Siri Nordby.

Har planen klar
Hegerberg selv mener hun skal være parat til å få sin mesterskapsdebut i kampen mot islendingene.

– Jeg har alt planlagt og er på rett vei. Jeg uroer meg ikke og tar det med ro, så skal jeg være i tipp topp form mot Island, smiler Hegerberg lurt.

730055