Eddy (Foto: SCANPIX)
Eddy (Foto: SCANPIX)

Edvald ser seiersmulighetene renne ut i sanden: – Jeg er ikke happy

Klarte ikke å skjule skuffelsen etter en av sine største Tour-nedturer.

ALBI (TV 2.no): – Not good.

Edvald Boasson Hagen har nettopp kommet ut fra dopingkontrollen. En hjelper fra Sky står tålmodig utenfor og venter på nordmannen. Han lurer på hva som skjedde. Boasson Hagen har ingen gode svar. Bare «not good».

Les: Her får Boasson Hagen spurten spolert: – Er glad jeg ikke gikk i bakken

Sperret inne
26-åringen svinger seg opp på sykkelen og begynner å trø. Dette var dagen han kunne få i pose og sekk. Etappeseier og gul trøye var drømmen. Men alt Albi har å by på er dopingkontroll og sein dusj.

Det er ikke ofte Edvald Boasson Hagen uttrykker skuffelse. Opplendingen er sindig som få. Gjør alltid sitt beste. Men dagen før rytterne dundrer inn i Pyreneene er Edvald skuffet. Fryktelig skuffet.

– Jeg er jo ikke happy når jeg ikke vinner. Det var en god mulighet som jeg ikke klarte å ta vare på. Det ble vanskelig når jeg ble sperret inne. Men jeg har ikke så mange andre å være sur på, sier Boasson Hagen.

Les: Kaggestad blogger: «Boasson Hagen har en positiv utvikling»

Hjelperytter i fjellene
Han kjører sikk-sakk mellom tilskuere mens han snakker med tv2.no. Vanligvis er rudsbygdingen rolig og behersket når han svarer journalister. Men nå er det et snev av irritasjon i stemmen.

– Det er alltid surt ikke å vinne når man har muligheten. Men det gikk ikke.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

I spurten ble det altfor trangt for Boasson Hagen. Han mistet fart og momentum. Alle de beste sprinterne var borte. Kun Peter Sagan satt igjen av rytterne med ambisjoner om grønn trøye.

– Jeg hadde en god sjanse i hvert fall. Jeg skulle gjerne vært parat, men det er flere muligheter, sier Edvald, som nå forbereder seg på lange og tunge dager som hjelperytter i fjellene.

Les: Nordhaug involvert i massevelt: – Jeg har følt meg drit i hele dag

– Det blir i hovedsak det. Det er her jeg er her for. Å være hjelperytter. Jeg skal være glad for hver gang jeg får mulighet til å gå for seier selv, sier Boasson Hagen.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Dusjet og stakk
Nå tror han det blir lenge til neste gang har får kjøre for egne sjanser.

– Det blir fort det nå. Det blir færre og færre muligheter. Jeg har gjort det greit så langt, men jeg skulle gjerne tatt en etappeseier, sier Boasson Hagen før han forsvinner inn i Sky-bussen for å ta en dusj.

Han kom ikke ut igjen for å snakke med pressen.