edvald
edvald

Her får Boasson Hagen spurten spolert: – Er glad jeg ikke gikk i bakken

Edvald Boasson Hagen nær velt på oppløpet da Peter Sagan knuste alle.

ALBI/BERGEN (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen hadde håp om både etappeseier og gul trøye på fredagens kuperte etappe i Tour de France.

Dessverre ble det ingen av delene. Opplendingen ble stengt inne på oppløpet og var nær å velte. Dermed maktet han ikke å hamle opp med den suverene etappevinneren Peter Sagan, og ble femtemann i mål. John Degenkolb ble nummer to bak Sagan, mens Daniele Bennati tok tredjeplassen.

Samtidig kom sammenlagtleder Daryl Impey inn like bak, og beholder dermed sitt gule tekstil også på lørdagens fjelletappe.

Les også: Nordhaug involvert i massevelt: – Jeg har følt meg drit i hele dag

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Edvald: – Hadde håpet å gjøre det bedre
Boasson Hagen var mest lettet over at han ikke gikk i asfalten på oppløpet.

– Jeg hadde håpet å gjøre det bedre i denne spurten, ettersom det ikke var så mange gode spurtere med. Men det ble vanskelig. Jeg ble sperret og er glad jeg ikke gikk i bakken. Men det er slikt som skjer i en spurt, sier han til tv2.no.

Boasson Hagen fikk et slag mot forhjulet og mistet masse fart.

– Jeg måtte bremse og da taper du tid i en spurt. Det var ingen optimal spurt. Jeg skulle gjerne ha posisjonert meg bedre, men det var vanskelig å komme seg frem. Cannondale kjørte hardt og hadde kontroll, sier opplendingen.

– Det var veldig tøft og en hard dag. Jeg hadde ikke supre bein, men klarte likevel å bite meg med der fremme. Jeg skal være fornøyd med det, selv om det ikke har noe å si. Om jeg hadde tapt noen sekunder i dag, hadde ikke det hatt noe å si, sier Boasson Hagen med et smil.

At håpet om gult blåste bort i vinden tok Boasson Hagen med stoisk ro.

– Jeg hadde ikke regnet med at Impey skulle miste den. Det ble ikke gult, men jeg hadde ikke de helt store forhåpningene heller, sier han.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Se intervju med Edvald Boasson Hagen her (Artikkelen fortsetter under):

730034

Sagan øker sitt grønne forsprang
Seieren gjør at Sagan tar et knallhardt grep om den grønne poengtrøyen. Nå er det sannsynligvis kun uhell som kan frarøve Sagan en ny tur på podiet i Paris.

Sykkelstjernen innehar nå 224 poeng, mens andremann André Greipel har 130 poeng. Mark Cavendish følger på tredjeplass med 119 poeng, mens Alexander Kristoff er på fjerde med 111 poeng.

Det var ventet at superspurtene skulle henge med helt inn til Albi og gjøre opp i en massespurt. Men både Cavendish, Greipel og Kristoff ble hektet av opp det andrekategoriserte fjellet midtveis. Dermed ble det opp til klatresterke spurtere som Sagan og Boasson Hagen å gjøre opp om seieren.

Underveis forsøkte for øvrig Jens Voigt og Blel Kadri seg i et tomannsbrudd. Duoen hadde noen minutters ledelse, men ble hentet igjen. Kadri plukket likevel med seg nok klatrepoeng til å overta polkadottrøyen i sin hjemby Albi.

Foruten klatretrøyen var det ingen av de andre trøyene som skiftet eier. Impey og Sagan fortsetter i gult og grønt, mens Michal Kwiatkowski holder på den hvite ungdomstrøyen enn så lenge.

Les også: Her får Paasche og Kaggestad latterkrampe på direkten

Kristoff: – Ble for tøft
Kristoff trillet inn med gruppettoen, over 14 minutter etter Sagan & co.

– Det ble satt fart tidlig og Cannondale ville ha vekk spurterne. Den taktikken funket, for det ble for tøft. Jeg pleier ikke å klare å henge med i en bakke på sju kilometer, hvis det blir kjørt hardt, sier Kristoff til tv2.no.

– Det så ut til at vi kanskje kunne hente de inn igjen, men det gikk ikke. Da tok vi det helt rolig mot slutten, sier rogalendingen.

Kristoff var – i likhet med både Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug – involvert i en velt tidlig på en etappen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Men jeg klarte ikke å bremse fort nok. Jeg fikk et lite sår på kneet, men tror det går bra, sier han.

Les også:Her planter Kristoff kaken i ansiktet på Dag Otto
Les også: Mest for pengene i Tourmanager

Se intervju med Alexander Kristoff her:

730029

.

Se intervju med Peter Sagan her:

730030