martin (Foto: Scanpix)
martin (Foto: Scanpix)

Viking selger midtbanespiller

Martin Ørnskov reiser tilbake til Danmark etter kampen mot Molde 13. juli.

Den danske midtbanespilleren har vært ønsket i Brøndby i lang tid, og fredag bekrefter Viking overgangen på sin hjemmeside.

Ørnskov er enig med danskene om de personlige betingelsene og signerer en treårskontrakt med Københavns nest beste klubb.

27-åringen kom til Viking foran forrige sesong og står med 69 kamper i den mørkeblå drakten. Han reiser tilbake til Danmark når overgangsvinduet åpner 15. juli og er dermed aktuell for kampene mot Vålerenga søndag og Molde neste helg.

Ifølge Stavanger Aftenblad betaler Brøndby drøyt fem millioner for midtbanespilleren. Det er over dobbelt så mye som Viking bladde opp for å hente Ørnskov fra Silkeborg.

– Siden vi har blitt enig med Brøndby betyr det at det er en sum man kan akseptere. Vi mister en spiller som har spilt alle kampene, og da sier det seg selv at dette i utgangspunktet svekker laget, men det vet man aldri sikkert før man har sett alternativene. Vi skal se om vi klarer å finne en erstatter, men har også en stall med mange gode spillere som kan vokse inn i en slik rolle og gjøre en veldig god jobb, sier administrende direktør i Viking, Arne Larsen Økland, til TV 2 Sporten.

Trener Kjell Jonevret mener Ørnskov har vært Vikings viktigste midtbanespiller så langt denne sesongen og er lite fornøyd med at dansken nå flytter hjem.

– Rent sportslig er det ille å miste ham, men jeg forstår at den økonomiske situasjonen i Viking tilsier at vi må slippe ham dersom prisen er riktig, sier Jonevret.