BLE SNYTT: Taylor Hall gikk glipp av en plass på årets lag fordi Aleksander Ovetsjkin ble stemt frem i to posisjoner.
BLE SNYTT: Taylor Hall gikk glipp av en plass på årets lag fordi Aleksander Ovetsjkin ble stemt frem i to posisjoner.

Gikk glipp av 300 000 da Ovetsjkin kom på årets lag - to ganger!

– Dersom Ovie faktisk visste hvordan han kunne klone seg selv, skulle han vært nominert til en Nobel-pris og ikke årets lag.

Amerikanske sportsjournalister gikk på en skikkelig finte da de stemte frem årets lag i NHL.

For før sesongen ble Aleksander Ovetsjkin flyttet fra venstre til høyre ving av Washington Capitals-trener Adam Oates.

Der spilte han hele sesongen - utenom fire kamper, men det var det likevel ikke alle journalistene som fikk med seg.

– Flaut
For da de skulle stemme frem årets lag, fikk russeren stemmer både som høyre- og venstreving. Og han fikk såpass mange at han kom med på årets lag i begge posisjoner!

I NHL stemmes det frem et første- og et andrelag. Ovetsjkin kom på førstelaget som høyreving, og på andrelaget som venstreving.

«Ovetsjkin på førstelaget som høyreving og på andrelaget som venstreving. Flaut. Noen spillere er vanskelig å plassere som venstre eller høyre, men ikke Ovie. Ikke denne sesongen», twitret TSNs Bob McKenzie, før han fulgte opp.

«Dersom du ikke visste at Ovetsjkin spilte høyreving denne sesongen, eller lot være å ringe noen for å finne det ut, så burde du ikke stemme».

Hall gikk glipp av bonus
Den største taperen ble Edmonton Oilers' venstreving Taylor Hall.

Han var bare tolv stemmepoeng bak Ovetsjkin i kåringen, og skulle hatt plassen på andrelaget. Hall fikk 32 flere stemmer enn Ovetsjkin. Men journalistene ga fem poeng for den de mente var best i posisjonen, to til nest beste og ett til nummer tre. Dermed kom Ovetsjkin foran.

Det ville gitt Hall en bonusutbetaling på nærmere 300 000 kroner dersom han fikk plass på andrelaget. En utbetaling alle som kommer på årets lag får.

– Dersom Ovie faktisk visste hvordan han kunne klone seg selv, skulle han vært nominert til en Nobel-pris og ikke årets lag, skriver Bruce McCurdy i Edmonton Journal.

Skal rydde opp
Nå lover NHL å rydde opp.

– Anbefalingen vår var at Alex Ovetsjkin skulle regnes som høyreving, men 45 medlemmer stemte på ham som venstreving, posisjonen han har hatt i mange år. Det er også posisjonen han er registrert med på NHL.com. Vi liker ikke utfallet av årets lag-kåringen og vi vil se på hva som har skjedd. Vi vet at vi har gjort feil, og ambisjonen vår er at det aldri skal skje igjen», skriver de i en pressemelding.

For Halls del så betydde nok ikke bonusen all verden.

I kontrakten hans står det at han vil få utbetalt en bonus på 12 millioner kroner dersom han kom på topp fem i enten årets spiller- eller årets beste defensive løper, om han kom topp fem i antall mål i NHL, kom på første- eller andrelaget i årets lag-kåringen, kom på topp ti i antall assists for løpere eller topp ti i poeng per kamp.

Takket være to målgivende pasninger i siste kamp for sesongen, utløste han bonusen. Denne ble redusert til sju millioner kroner på grunn av den avkortede sesongen. Men uten de målpoengene i siste kamp, ville stemmefiaskoen fått store konsekvenser for Edmonton Oilers-spilleren.