carew (Foto: Scanpix)
carew (Foto: Scanpix)

Også John Carew har signert for utenlandsk bettingselskap

– Det er synd vi ikke har nådd gjennom med utdanningen av alle våre spillere, sier NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff.

For en snau måned siden signerte tidligere landslagsspiller John Arne Riise en samarbeidsavtale med spillselskapet Betsson. Tidligere har Mats Zuccarello Aasen ertet på seg hockeyforbundet ved å samarbeide med Unibet.

Nå følger John Carew etter. 33-åringen har knyttet seg til bettingselskapet ComeOn! for to år, skriver VG.

– Jeg har tenkt over og vurdert dette, og valgt å si ja. Jeg ser frem til samarbeidet, sier Carew til VG.

NFF-ledelsen reagerte sterkt da Riise valgte å samarbeide med Betsson, og har heller ikke sansen for Carews avtale selv om spissen ikke har spilt fotball på over ett år.

– John Carew var en strålende fotballspiller, men i 2013 er det ikke først og fremst fotball vi forbinder ham med - og at det derfor er et hypotetisk spørsmål. Alle vet hvor vi og norsk idrett står. Profilering av utenlandske spillselskap betyr penger bort fra fellesskapet, penger som skal skape gode lokalmiljø og nye store idrettsprestasjoner. Det er synd at vi ikke har nådd gjennom med utdanningen av alle våre spillere, sier NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff til VG.

Ferdig med landslaget
Carew sier han forventer at samarbeidsavtalen med ComeOn! vil skape reaksjoner, men det bryr ikke Lørenskog-gutten seg om.

– Det er alltid støy rundt meg og det har det vært i snart 20 år, så det her tar jeg med knusende ro. Det er som sagt kun en jobb og hva folk mener om det kommer jeg ikke til å bry meg noe om, sier Carew.

33-åringen har fortsatt ikke slått fast at han har lagt opp, men sier han uansett ikke vil bli aktuell for landslaget igjen og at han derfor ikke bekymrer seg over at den nye avtalen irriterer NFF.

Til Las Vegas
Ifølge VG skal Carew gi oddsrelaterte analyser og eksperttips for spillselskapet. Allerede denne uken tar han turen til Las Vegas for å delta under poker-VM.

– Jeg får prøvd meg skikkelig i Las Vegas. Jeg er jo et konkurransemenneske, så jeg gleder meg. Poker er gøy, men jeg er ikke noen fantastisk spiller ennå, sier den tidligere landslagsspissen.