anelka (Foto: AFP)
anelka (Foto: AFP)

Anelka klar for sin sjette Premier League-klubb

– Han var ivrig på å komme tilbake til Premier League, sier WBA-direktør Richard Garlick.

Den tidligere Premier League-toppscoreren har signert en ettårskontrakt på The Hawthorns.

Det melder West Bromwich på sin egen hjemmeside sent torsdag kveld. Klubben har opsjon på ytterligere én sesong dersom franskmannen slår til i engelsk fotball nok en gang.

Anelka spilte sist for Juventus på lån etter det mislykkede oppholdet i Shanghai Shenhua. 34-åringen forlot Chelsea til fordel for den kinesiske fotballigaen for halvannet år siden.

Anelka har tidligere scoret mål for Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bolton og Chelsea i Premier League, og gjenforenes nå med Steve Clarke som var assistent på Stamford Bridge da Anelka kom til Chelsea i 2008.

Spissen, som skal spille med draktnummer 39 også i WBA, står med hele 123 mål i den engelske toppdivisjonen.

– Å starte sommeren med å signere Nicolas gir hele klubben et løft. Vi ønsker å bygge videre på det vi gjorde forrige sesong. Jeg har jobbet med Nicolas før, og han har en strålende arbeidsmoral, tar vare på seg selv og er veldig profesjonell, sier manager Clarke.

– Vi har snakket med Nicolas og hans rådgivere siden vi skjønte han kom til å bli tilgjengelig. Han var ivrig på å komme tilbake til Premier League, forteller WBA-direktør Richard Garlick.