Svensson ga RBK sterkt utgangspunkt

Et snaut kvarter før slutt i europaligakvalifiseringskampen mellom Crusaders og Rosenborg fant Jonas Svensson nettmaskene. Det sørget for en knepen 2-1-seier til trønderne.

Kampuret hadde akkurat passert 77 minutter da Mikael Dorsin og Borek Dockal kombinerte fint for gjestene. Sistnevnte fant videre Jonas Svensson, som fra sin midtbaneposisjon vandret inn i Crusaders-boksen og satte ballen i nettet.

Rosenborg gikk opp i føringen 2-1 og holdt stand helt ut. Den scoringen var viktig for hvittrøyene, som med seier tar et langt steg mot neste runde i kvalifiseringen.

Nordirske Crusaders, som sammenlagt røk 0-5 for Rosenborg i den første kvalifiseringsrunden i fjor, sjokkerte RBK fra start i kampen. Etter 22 minutter mistet trønderne ballen på egen halvdel, og Jordan Owens banket ballen i nettet fra drøyt 16 meter.

Like før hvilen utlignet John Chibuike for Rosenborg. Over i annen omgang styrte eliteserietoerne kampen, og Svenssons lederscoring var absolutt fortjent.

Rosenborg skaffer seg dermed et godt utgangspunkt før returmøtet hjemme på Lerkendal neste uke. (©NTB)