DeRossiPersieHazard
DeRossiPersieHazard

Her er stjernene Mancini ikke fikk hente

Manchester Citys eks-manager forteller åpent om hvordan han ikke fikk sine overgangsmål, og avslører hvem han ville hentet denne sommeren.

Manchester City valgte å kvitte seg med manager Roberto Mancini etter det som for dem var en meget skuffende sesong.

2. plass i både ligaen og FA-cupen var ikke nok, og italieneren som skaffet klubben sitt første ligagull på 44 år måtte forlate jobben på dagen etter deres største jubeldag i moderne fotballhistorie.

Les også: David slo Goliat: Wigan vant FA-cupen på overtid

Det var dog ikke bare de sportslige resultatene som felte Mancini, ettersom italieneren etter hvert vokste seg for stor for City-ledelsen, blant annet på grunn av sine gjentakende uttalelser i media om spillerkjøp.

Eller, rettere sagt: Mangel på spillerkjøp.

Torsdag letter Mancini på sløret på ny, og navngir nøyaktig hvilke spillere han ønsket å forsterke laget med etter å ha sikret seg ligatittelen i mai 2012.

– Jeg ville endre noe etter å ha vunnet tittelen, og jeg ville foreta tre store signeringer slik at laget kunne være avslappet, sier Mancini til Corriere dello Sport.

HYLLET MANCINI: Manchester City-supportere med egne Mancini-masker. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
HYLLET MANCINI: Manchester City-supportere med egne Mancini-masker. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

I intervjuet som er gjengitt på goal.com kan man lese at spillerne det dreier seg om er langt ifra hvem som helst.

– Jeg spurte etter van Persie - vi hadde en avtale - og jeg visste at han var klar for å utgjøre en forskjell. Jeg foreslo også å signere (Daniele) De Rossi og (Eden) Hazard, men vi gjorde ikke noe framstøt, sier italieneren.

I stedet endte han opp med Jack Rodwell, Maicon, Richard Wright, Scott Sinclair, Matija Nastasic og Javi García i sommervinduet.

Les også: Engelsk avis: Manchester City offer for hackespionasje fra Premier League-rival

– Ville gjort alt for å signere Cavani
Årets transfervindu fikk han aldri muligheten til å kaste seg ut i som sjef for de lyseblå, men han avslører allikevel hvem han ville gått for dersom han fikk muligheten. Eks-manageren hevder også at Fernandinho - som ble City-spiller i sommer - var hans idé.

– Hvis jeg hadde blitt værende i City hadde jeg gjort alt for å signere Cavani. Vi var nære ham. Han er en ekstraordinær spiller. Fernandinho er også mitt valg, sier han.

Samtidig benyttet den tidligere Inter- og Lazio-sjefen muligheten til å hylle sin etterfølger Manuel Pellegrini, og mener laget slet etter Mario Balotellis januarsalg til AC Milan.

– Vi savnet Balotellis mål, men han var ulykkelig i England. Han, som Luis Suárez, ble konstant angrepet av motstandere, dommere og supportere. Det er også sant at han ikke gjore noe for å unngå enkelte situasjoner.

Les også: Pellegrini med stikk til konkurrentene i sitt første intervju som City-sjef

– Pellegrini er en god trener. Det er logisk at han vil gjøre en god jobb. Laget er topp, sier Mancini.

NÆRMER SEG CHELSEA: Chelsea virker å være favoritt til å sikre seg Edinson Cavani. (Foto: Riccardo De Luca/Ap)
NÆRMER SEG CHELSEA: Chelsea virker å være favoritt til å sikre seg Edinson Cavani. (Foto: Riccardo De Luca/Ap)

Tror du Mancini returnerer til engelsk fotball? Blir Cavani City-spiller? Hvem kommer City til å hente? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!